Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
10 найрейтинговіших професій із високим заробітком для вступників до профтехучилища

Міносвіти: водій тролейбуса може розраховувати на 10 тисяч гривень.

Гордон.

10 найрейтинговіших професій із високим заробітком для вступників до профтехучилища

Список опублікувало міністерство освіти України

На ринку праці в Україні сьогодні особливо затребувані вишкомонтажники – середній рівень зарплати становить 20 тис. грн. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки. 
Середня зарплата фахівця з професійною освітою сьогодні становить не менше ніж 7 тис. грн на місяць, а для деяких професій – до 20 тис. грн. Про це 8 серпня повідомила генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік, пише пресслужба міністерства.
Звертаючись до вступників до закладів профтехосвіти, Шумік наголосила, що у приватному секторі гарний працівник може заробляти навіть більше, ніж фахівець із вищою освітою.
«Тим, хто ще не визначився з фахом або має сумніви щодо вступу, хочу зауважити: у профтесі ви маєте можливість за 1,5–3 роки отримати прикладну професію, за якою можна заробляти непогані гроші. Українські роботодавці зацікавлені брати на роботу кваліфікованих випускників, які вміють працювати із сучасним обладнанням і розуміють особливості праці на виробництві», – сказала гендиректорка.
Вона також зазначила, що вже кілька років поспіль традиційно гарний рівень зарплат – в аграрному та будівельному секторах, а також у сфері обслуговування. Водночас дефіцитні професії або професії з особливими умовами праці також мають високий рівень оплати на ринку праці.
Міносвіти склало рейтинг найвисокооплачуваніших професій для випускників профтехучилищ станом на літо 2019 року.

У 2018 році в Міносвіти зазначали, що на українському ринку праці для 40% спеціальностей потрібно вищу освіту, а для решти 60% – професійну або професійно-технічну. 

Вишкомонтажник – середній рівень зарплати 20 тис. грн.
Машиніст трубовигинальної установки пересувної – 19 тис. грн.
Забійник на відбійних молотках – 17,25 тис. грн.
Крановий електрик – 15 тис. грн.
Лицювальник-мармурник – 15 тис. грн.
Шоколадник – 15 тис. грн.
Обвалювач морепродуктів – 10 тис. грн.
Головний касир – 10 тис. грн.
Водій тролейбуса – 9,973 грн.
Бісквітник – 9,387 тис. грн.
Дані отримано від роботодавців, які звернулися у Службу зайнятості.
У 2018 році в Міносвіти зазначали, що на українському ринку праці для 40% спеціальностей потрібно вищу освіту, а для решти 60% – професійну або професійно-технічну. 

Джерело: Гордон.
Telegram Channel