Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Столинських Смолярах проблеми вирішуватимуть у рамках бюджету участі

Очільник ОТГ зустрівся з громадою

Рівненська громада

У Столинських Смолярах проблеми вирішуватимуть у рамках бюджету участі

Жителі Столинсько-Смолярського старостинства активно обговорювали важливі та перспективні питання на зустрічах із сільським головою Володимиром Крижуком

Присутні на цих зустрічах депутати сільської ради Сергій Хомік, Юрій Фініковський, Володимир Смолярчук таОлена  Лопошук, заступник сільського голови  Олена Пасаман,  в.о. старостиМикола Козачук та інші працівники виконавчого апарату сільської ради вислухали пропозиції та бачення жителів щодо розвитку кожного з чотирьох населених пунктів старостинства, розповіли  про перспективи по соціально-економічному розвитку територій.

За період роботи ради в новому форматі в кожному населеному пункті старостинського округу частково проведено поточні ремонти приміщень ФАПів, в перспективі перекриття  приміщення клубу с. Будники. У с. Столинські Смоляри облаштовано і відкрито новий стоматологічний кабінет  з метою реалізації права пацієнтів, а саме забезпечення дітей та окремих категорій дорослого населення громади безоплатною стоматологічною допомогою, профілактики та лікування стоматологічних  захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення Рівненської сільської ради. 

Завершено ремонт дороги з білощебеневим покриттям вул. Молодіжної в с. Будники, вул. Центральної в с. Рогові Смоляри, частини вул. Садової в с. Столинські Смоляри. В перспективі на поточний рік – капітальний ремонт частини вул. Володимирської в с. Столинські Смоляри, а в Рогових Смолярах  є необхідність прогрейдерувати дороги провулків.

Для можливої реалізації цих питань небайдужі жителі старостинства взяли участь в конкурсі міні-проектів і пройшли відбір. 

Облаштування вуличного освітлення завершене в селах Столинські Смоляри і Будники,  розроблено кошторис на с. Гороховище. В с. Рогові Смоляри  залишилось встановити  кілька ліхтарів.

Присутніх на зустрічах жителів хвилювало питання відкриття другої групи садочка в с. Столинські Смоляри. Це питання пріоритетне в частині продовження ремонтних робіт в приміщенні, де вже є одна група, та за умови, що буде необхідна кількість діток.

Жителів Столинсько-Смолярського старостинства хвилювали земельні питання, зокрема по громадських пасовищах, по приватизації земельних ділянок, майна, тощо. Майже в кожному селі піднімалось питання облаштування рекреаційних зон біля існуючих водойм та місць відпочинку. Для можливої реалізації цих питань небайдужі жителі старостинства взяли участь в конкурсі міні-проектів і пройшли відбір.  А це дасть змогу спільно облаштувати зони спорту та відпочинку та ін. за рахунок бюджету участі.

Джерело: Рівненська громада
Telegram Channel