Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині розповіли, як не потрапити у «біле рабство»

«Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно».

Пробація України - Волинська область

На Волині розповіли, як не потрапити у «біле рабство»

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, що має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Офіційна статистика не дає чіткого уявлення щодо масштабів цього явища і точну кількість жертв, оскільки це явище складно відслідкувати

Відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді територіального центру Турійського району постійно здійснює виховну та профілактичну роботу з неповнолітніми та молоддю, які перебувають на обліку без позбавлення волі. З метою формування уявлень про торгівлю людьми та її форми, розвитку навичок безпечної поведінки, підвищення рівня правових знань 5 серпня 2019 року проведено груповий захід та індивідуальне консультування для осіб даної категорії. Захід відбувся в рамках співпраці між відділом СССДМ територіального центру та Турійським РС філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області.

У Центрі пробації сподіваються, що даний захід стане корисним та вбереже від небезпеки стати жертвою торгівлі людьми.

Було наголошено присутнім про те, що задля власної безпеки працевлаштування за кордоном має бути офіційним, а про місце знаходження необхідно повідомляти близьке оточення. Злочинці використовують безліч форм його і методів. Крім того, більшість постраждалих не звертаються по допомогу через страх покарання, осуд або просто не мають можливості це зробити. Досить часто, мріючи про краще життя для себе та своєї родини, особа не замислюючись хапається за привабливу пропозицію високооплачуваної та нелегальної роботи за кордоном. При цьому така необдумана поведінка може призвести до ще гіршого фінансового стану та втягнення в борги, втрати здоров’я або летальних наслідків. Всі присутні отримали тематичні брошури, листівки. Даним заходом охоплено 10 осіб клієнтів пробації. 

У Центрі пробації сподіваються, що даний захід стане корисним та вбереже від небезпеки стати жертвою торгівлі людьми.

Джерело: Пробація України - Волинська область
Telegram Channel