Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Випускник Волинського вишу очолив Житомирщину

Віталій Бунечко - брат начальника одного з департаментів «Укрнафти»

Українська правда

Випускник Волинського вишу очолив Житомирщину

Президент Володимир Зеленський під час візиту у Житомирську область призначив нового голову Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка

Наказ про його призначення датований на сайті президента 8 серпня, повідомляє Українська правда

Бунечко народився у 1973 році. Закінчив Волинський держуніверситет ім. Лесі Українки та Академію СБУ. 

До призначення він працював в СБУ, він був першим заступником начальника головного управління - начальником управління ГУ регіонального органу Служби безпеки з дислокацією в Маріуполі.

У декларації за 2018 рік Бунечко вказав фактичним місцем проживання селище Приморське неподалік від Маріуполя, Донецької області, хоча зареєстрований у Києві. Водночас, у декларації відсутня інформація про житло чи будь-які інші об'єкти нерухомості чи транспортні засоби.

Бунечко народився у 1973 році. Закінчив Волинський держуніверситет ім. Лесі Українки та Академію СБУ. 

Він задекларував коштовні годинники Frank Muller і Zenit, заробітну плату 365 тисяч гривень, 39 тисяч доларів і 32 тисячі євро готівки.

Його рідний брат В'ячеслав Бунечко займає пост начальника одного з департаментів "Укрнафти" з орбіти олігарха Ігоря Коломойського. Бунечко представляв інтереси "Укрнафти" в судових суперечках з НАБУ.

Разом із Зеленським на Житомирщину поїхав в.о. глави СБУ Іван Баканов, заступник голови офісу президента Руслан Рябошапка та заступник голови ОП з економічних питань Олексій Гончарук, перший заступник глави ОП Сергій Трофімов.

Відзначимо, що серед членів делегації президента не було глави ОП Андрія Богдана.

Нагадаємо, під час візиту на Житомирщину, Володимир Зеленський вимагав звільнення силовиків Житомирської, Рівненської і Волинської областей через  погану борротьбу з незаконним видобутком бурштину. 

Джерело: Українська правда
Telegram Channel