Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Ратнівщині проведуть Кубок пам'яті учасникам АТО

Вшанують пам’ять земляків

Велимченська ОТГ

На Ратнівщині проведуть Кубок пам'яті учасникам АТО

25 серпня 2019 року до дня Незалежності України в Велимченській громаді, відбудеться турнір з футболу «Кубок пам'яті учасникам АТО» приурочений вшануванню пам'яті Миколи Повха та Дмитра Коляди

Запрошуємо спортивні команди Волинських громад прийняти участь в турнірі, а всіх небайдужих відвідати 25 серпня 2019 року село Велимче та вшанувати пам'ять наших захисників та спільно помолитися за мир та незалежність неньки України.

Дмитро Коляда та Микола Повх були жителями села Велимче, навчалися у місцевій школі.

Микола був снайпером 51-ї окремої механізованої бригади. Загинув 25-го липня 2014-го року під час виконання бойового завдання в зоні проведення бойових дій. Йому було лише 21 рік.

Дмитро був стрільцем танкового взводу 2-ї танкової роти 51-ї окремої механізованої бригади. Після атаки терористів на блокпост в районі Волновахи військовослужбовців його роти поверталися на полігон у Миколаївську область, але Дмитро захотів залишитися на фронті.

Обох воїнів із Велимча посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Поблизу Красногорівки снаряд потрапив у танк, в екіпажі якого він перебував. Солдат встиг вискочити з машини та ще й витягнути двох бойових товаришів, після чого танк вибухнув. Отримавши опіки, військовослужбовець лікувався у шпиталях та проходив реабілітацію.

Пізніше непохитний в зоні АТО Дмитро, перебуваючи на території військової частини у Володимирі-Волинському, під час суперечки був вбитий старшим лейтенантом.

Обох воїнів із Велимча посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Кубок «Пам'яті учасникам АТО» заснований з ініціативи сільського голови Анастасії Палович в 2017 році і вже став традиційним.

Джерело: Велимченська ОТГ
Telegram Channel