Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Боротьба зі спекою, корисні заготовки та інші лайфхаки: 10 хитрощів для власників морозилок

Хочете взуття без запаху? Засуньте його в морозильну камеру!

Волинь-нова

Боротьба зі спекою, корисні заготовки та інші лайфхаки: 10 хитрощів для власників морозилок

Насправді, можливості морозильників у кілька разів ширші, ніж ви собі уявляєте

Думаєте, що можливості експлуатації морозильника обмежуються лише тривалим зберіганням різних категорій харчів? Частково ви праві, адже інструкція з використання будь-якої морозильної камери свідчить про те, що призначена вона саме для продовження строків придатності їстівних припасів. Втім, так звані «лайфхакери» вже давно довели, що морозильний агрегат може використовуватися і для вирішення деяких поширених побутових проблем/

Для того, щоб переконатися, що кожен з описаних нижче лайфхаків справді працює і може стати в пригоді у реальному житті, достатньо протестувати їх на власній морозильній камері. Купити якісні морозильники INDESIT для дому можна 
на сайті www.moyo.ua

Унікальні можливості морозильної камери: ТОП-10 незвичайних лайфхаків:

Пилові кліщі. Однією з найпоширеніших причин алергії слугує мікроскопічний пиловий кліщ, який частіше за все розмножується у волокнах текстильних виробів. Візуально він непомітний, але при цьому небезпечний для людського організму. Оптимальний спосіб позбутися пилового кліща – заморозити річ (наприклад, наволочку, м’яку іграшку чи плед), на поверхні якої він є.

Неприємний запах від шкіряного або текстильного взуття. Характерне «амбре» від улюбленої пари взуття може з’явитися через появу грибка або мікробів. Щоб знищити їх, потрібно всього на 1 добу помістити туфлі, кросівки чи босоніжки у морозильну камеру, попередньо ретельно запакувавши у звичайний поліетиленовий пакет.

Засіб від спеки. Для боротьби з літньою спекою морозилку можна використовувати кількома шляхами. По-перше, з її допомогою можна забезпечити себе запасом льоду для прохолодних напоїв та ранкового вмивання. По-друге, варто спробувати «заморозити» постіль (наволочки та простирадло) перед сном. 

Ароматичні свічки. Один з головних атрибутів романтичних вечорів «живе» у кілька разів довше при від’ємній температурі, а отже, найкраще місце для його зберігання – морозильна камера або скриня.

Ось так звичайна морозильна камера перетворюється в девайс з неймовірними можливостями, які помітно полегшують побут.

«Вічні» капронові колготки. Хто б міг подумати, що продовжити життя колготок може звичайна морозильна камера? Капронові волокна під час заморожування стають міцнішими і більш стійкими до механічних пошкоджень.

Боротьба з жувальними гумками. Думаєте, що пора прощатися з улюбленими джинсами через власну необачність і жуйку, яка зрадницьки прилипла до кишені? Проблему можна вирішити й менш кардинальним способом. Кількагодинний «сеанс» у морозильній камері дозволить легко і швидко відклеїти жуйку.

Ідеальна харчова плівка. Харчова плівка не розмотується, склеюється і не дозволяє акуратно запакувати контейнер з їжею? Всього кілька хвилин в морозильній камері – і плівка поводить себе на «5+».

Ягоди та фрукти для кондитерських виробів. Щоб полуниця, малина або лохина мали вигляд свіжих, щойно зірваних ягід, їх потрібно попередньо заморозити в режимі швидкої заморозки, а вже потім розмістити в контейнери для тривалого зберігання.

Імпровізовані «патчі». Щоб позбутися синців та мішків під очима, не обов’язково купувати гідрогелеві чи тканинні патчі. Можна просто потримати металеву ложку в морозилці (приблизно чверть години), а потім прикласти її до проблемних зон.

Зберігання насіння. Більшість сортів насіння сільськогосподарських рослин можна зберігати в морозильній камері з метою запобігання розмноженню патогенних мікроорганізмів. Втім, варто пам’ятати, що висаджувати заморожене насіння заборонено, тобто перед висадкою йому потрібно дати час для розморожування природним шляхом. 

Ось так звичайна морозильна камера перетворюється в девайс з неймовірними можливостями, які помітно полегшують побут.

Telegram Channel