Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку борються з неприємним запахом

У п’ятницю, 9 серпня, надійшло 22 звернення від жителів Львівської та ЛПЗ на неприємний запах.

wworld.com.ua

У Луцьку борються з неприємним запахом

Відбулося чергове засідання тимчасової міжвідомчої комісії з питань подолання негативної екологічної ситуації у місті Луцьку

Участь взяли заступник міського голови Костянтин Петрочук, члени робочої групи, представники ТзОВ “БіоПек”, ініціативна група лучан “За чисте повітря!”, інформує Луцька міська рада на своїй сторінці у "Фейсбук".

Про ситуацію зі скаргами на неприємний запах протягом вихідних днів учасників засідання поінформувала начальник відділу екології Оксана Тарабанюк. Так, у п’ятницю, 9 серпня, надійшло 22 звернення від жителів Львівської та ЛПЗ. У суботу, 10 серпня – жодного звернення від мешканців цих районів, 4 звернення надійшло від мешканців центру міста. У неділю, 11 серпня отримано 9 звернень із вулиці Львівської та ЛПЗ. “Сьогодні ми побували на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу, де триває засипання мулових майданчиків. Варто зазначити, що через рясні дощі проявляються вологі плями, які також продукують сморід. Третя карта засипана повністю, але на ній через дощі також були наявні вологі плями. Тому протягом двох днів ця ділянка буде засипана додатковим шаром грунту”, - зазначила вона.

За словами начальника відділу “Група швидкого реагування” департаменту муніципальної варти Юлії Гоголь, на лінію ГШР нових звернень про сморід не надходило. Систематичних порушень при обстеженні полів фільтрації не було виявлено. Заплановане проведення моніторингу Балківського масиву на предмет виявлення незаконних врізок у міську каналізаційну систему. У цьому питанні проводиться співпраця із КП “Луцкводоканал”.

Жодних сторонніх запахів поблизу каналізаційно-насосних станцій не було. У мікрорайоні ЛПЗ проводимо обстеження каналізаційних колекторів, зокрема у приватному секторі, аби виявити скидання відходів у колектори. 

Начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук додав, що з часу останнього засідання нових звернень до медичних закладів зі скаргами на погіршення стану здоров’я не надходило.

Головний інженер КП “Луцькводоканал” Сергій Строк додав, що підприємство працює в штатному режимі та без будь-яких порушень. Жодних сторонніх запахів поблизу каналізаційно-насосних станцій не було. У мікрорайоні ЛПЗ проводимо обстеження каналізаційних колекторів, зокрема у приватному секторі, аби виявити скидання відходів у колектори.

“Виходячи із кількості звернень, що надійшла за вихідні, ми бачимо, що їх стало значно менше. Сподіваємось, що ті заходи, які проводить Гнідавський цукровий завод на полях фільтрації, призведуть до повного усунення проблеми. Але робота із виявлення на попередження поширення неприємних запахів у місті буде продовжуватися, зокрема щодо виявлення інших потенційних джерел смороду”, - підсумував заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Наступне засідання міжвідомчої комісії відбудеться у четвер, 15 серпня.

Telegram Channel