Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Що зручно торговцям – небезпечно споживачам

Говорили про проблему реалізації м’ясної продукції.

Камінь-Каширська РДА

Що зручно торговцям – небезпечно споживачам

Знайти важелі впливу щодо розв’язання проблеми реалізації м’ясної продукції на території торгового комплексу «Пасаж» намагалися учасники наради, яку скликали учора, перший заступник голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Олександр Михалік та голова районної ради Віктор Сус

За словами начальника Камінь-Каширського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Віталія Макарчука, торгівля харчовими продуктами дозволена лише у спеціалізованих магазинах та на організованому агропродовольчому ринку.

Директор ТК «Пасаж» Сергій Ніщик повідомив, що з підприємцями, котрі мають торговельні точки  у зазначених місцях, укладені договори оренди.

– Договір не є підставою для торгівлі м’ясною продукцією, ­– наголосив директор Камінь-Каширської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Юрій Лук’янчук. – Враховуючи те, що «Пасаж» є торговим центром, тому здійснювати даний вид діяльності у невстановлених місцях не дозволяється. Тим паче, продукція реалізується без належних умов зберігання, відсутнє холодильне обладнання. Це несе високий ризик для здоров’я людей. Ці підприємці – не місцеві, а приїжджають з Рівненщини, де, до слова, в минулому році було зафіксовано 14 випадків африканської чуми свиней.

Договір не є підставою для торгівлі м’ясною продукцією, ­– наголосив директор Камінь-Каширської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Юрій Лук’янчук.

Представники районної влади вважають, що вихід із ситуації є. По-перше, можна виділити частину території, де нині здійснюється торгівля, під агропродовольчий ринок. По-друге, запропонувати підприємцям реалізовувати продукцію у м’ясному павільйоні, що на місцевому ринку. По-третє, надати їм вільні на пасажі контейнери для облаштування.

Щоб обговорити всі зазначені вище пропозиції, днями члени робочої групи зустрінуться із підприємцями.

– Потрібно шукати причину, а не боротися з наслідками. Люди мають розуміти, що купуючи харчові продукти у невстановлених місцях, вони наражають на небезпеку як самих себе, так і членів своєї родини. Тому треба реагувати. Звісно, не проганяти торговців, а запропонувати вигідну альтернативу,­ – зауважив перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік.

Джерело: Камінь-Каширська РДА
Telegram Channel