Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Орденом «Народний Герой України» нагородили підполковника 14-ої ОМБр

Підполковник підкреслив, що його орден є заслугою багатьох

bug.org.ua

Орденом «Народний Герой України» нагородили підполковника 14-ої ОМБр

Візначений командир танкового батальйону

17-го серпня в Рівному відбулася 30-та урочиста церемонія нагородження орденом «Народний Герой України», повідомляє видання "Буг".

Вперше в історії 14-ої ОМБр це високе звання отримав командир танкового батальйону бригади, підполковник Сергій Корсун, розповідають у прес-службі з’єднання.

Представити підполковника приїхали і його побратими: підполковник Андрій Якімков, капітан Роман Багаєв та старшина Олександр Зуєв.

Від імені військовослужбовців бригади підполковник Корсун вручив організаторам урочистостей державний прапор і подякував за нагороду, зауваживши, що в цьому є заслуга багатьох.

“Звання Народний герой України – це визнання звитяжної служби українському народові всього особового складу танкового батальйону і в цілому всієї нашої 14 окремої механізованої бригади”, – сказав він.

Також у цей день нагороду вручили заступнику командира батальйону 24-ї окремої механізованої бригади старшому лейтенанту Юрію Капустяку. Командира батальйону полковника Ігоря Ляшенка та командира розвідувальної роти майора Степана Воробця з 24-ї ОМБр відзначили орденами посмертно. Нагороди їхнім рідним вручив командувач військ ОК «Захід» генерал-лейтенант Олександр Павлюк, який у 2014 році був командиром цієї частини, розповідає АрміяInform.

Також нагороди отримали: боєць 25-го батальйону територіальної охорони «Київська Русь» Станіслав Гібадулін, командир механізованої роти 93-ї ОМБр Ростислав Силівакін, доброволець 1-ої штурмової роти ДУК «Правий сектор» Дениса Гайда, хірург з медичного підрозділу «Госпітальєри» Юрій Скребець та гуманітарний проект Збройних Сил України «Евакуація 200».

“Звання Народний герой України – це визнання звитяжної служби українському народові всього особового складу танкового батальйону і в цілому всієї нашої 14 окремої механізованої бригади”, – сказав Корсун.

Довідково:
Орден «Народний Герой Україн» – українська недержавна нагорода, запроваджена 2015 року за ініціативою Андрія Боєчка та Дмитра Щербакова. Орден виготовлений зі срібла 925 проби. Кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. Ордени роблять із переплавлених срібних речей, зібраних в усіх охочих.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel