Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Річний оборот тіньових бурштинових копалень Рівненщини оцінюють у 200-300 млн дол.

Потенціал є, але зростання економіки області торік становило всього 0,6 %

ua.korrespondent.net

Річний оборот тіньових бурштинових копалень Рівненщини оцінюють у 200-300 млн дол.

Інформація ЗМІ

Особливість регіону – так звані тіньові бурштинові копальні (річний оборот оцінюють в 200-300 млн дол.). Про це йдеться в економічному огляді спецпроекту видання Корреспондент.net "Чемпіонат України з інвестицій".

Якщо цей бізнес буде зрештою легалізовано, очікується бум переробки та супутніх виробництв. 

Крім того, йдеться, що, беручи до уваги близькість до ринків ЄС, транзитне положення області робить дуже привабливим розміщення в ній складальних та інших підприємств. Також вона перспективна для туризму, в тому числі – внутрішнього.

Якщо цей бізнес буде зрештою легалізовано, очікується бум переробки та супутніх виробництв.

Протягом 2017-2019 років на Рівненщині введено в експлуатацію завод сільгоспмашин МААНС, масложировий завод агрокорпорації «Крупець», деревообробний завод «Українські Лісопилки». А в липні 2019 року стало відомо про те, що провідний європейський виробник листових матеріалів на основі деревини Kronospan будуватиме в регіоні деревообробне підприємство.

Обсяг експорту на душу населення в Рівненській області на 78 % нижче за середній по Україні показник. Валовий регіональний продукт на душу населення на 42 % нижче за середній по країні, так само як і рівень зарплати в області на 23 % нижчий від середньоукраїнського.

Обласна влада не використовує бюджету розвитку для стимулювання інвестицій у регіон – він становить в 2019 році 0 грн на душу населення.

У березні 2019 року Рівненська ОДА затвердила програму розвитку інвестиційної діяльності області на 2019-2020 роки. На її реалізацію місцева влада має намір витратити за два роки понад 2 млн грн.

Telegram Channel