Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку відкрили виставку мисткині Олени Звягінцевої

ОЛена Звягінцева розповіла про створення картин військово-патріотичної тематики.

lutskrada.gov.ua

У Луцьку відкрили виставку мисткині Олени Звягінцевої

Захід «Слідами лицарів хоробрих» присвячений Дню незалежності України

У роботах Олени Звягінцевої переважає історико-патріотична тематика. А оскільки улюбленим жанром живопису художниці є портрет, на її творах зображені портрети козаків та лицарів, князя Любарта, Данила Братковського, Дмитра Вишневецького, інші відомі історичні постаті, а також сучасні герої-воїни АТО. На створення деяких картин, представлених на виставці, художницю надихнули саме лучани – учасники Клубу середньовічного бою “Айна Бера”, інформує Луцька міська рада.

На урочисте відкриття експозиції завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, член виконавчого комітету, голова “Спілки учасників АТО Волині” Олександр Серватович, представники ГО “Луцькі лицарі”, мистецтвознавці та інші гості.

Натхнення приходило після прочитання історичних творів, перегляду фільмів, а також після відвідин тематичних фестивалів, зокрема й тих, що відбуваються у Луцькому замку.  

Про створення картин військово-патріотичної тематики розповіла сама авторка Олена Звягінцева. За її словами, натхнення приходило після прочитання історичних творів, перегляду фільмів, а також після відвідин тематичних фестивалів, зокрема й тих, що відбуваються у Луцькому замку. Також вона подякувала міській раді за сприяння в організації виставки.

Позитивними враженнями від перегляду картин поділився й Олександр Серватович, зазначивши, що завдяки таким талановитим майстрам про українську історію та мистецтво знатимуть не лише у нас, а й за кордоном.

Виставка картин триватиме упродовж святкових днів з нагоди Дня незалежності.

 

Telegram Channel