Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що саміт нормандської четвірки може відбутися в найближчі тижні

А війна триває...

Фото: Gerard Julien / Pool via REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що саміт нормандської четвірки може відбутися в найближчі тижні

Сталося це під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що саміт нормандської четвірки може відбутися в найближчі тижні.

Про це він заявив у понеділок, 19 серпня, під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, передає Новое время з посиланням на AFP.

Макрон висловив сподівання, що під час переговорів з президентом Росії вдасться досягти домовленості про проведення саміту в нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі.

Виступаючи після привітання Путіна в літній резиденції на півдні Франції, Макрон висловив сподівання, що під час переговорів з президентом Росії вдасться досягти домовленості про проведення саміту в нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі.

Французький лідер також вказав на «реальну можливість» для встановлення миру в Україні.

Нагадаємо, що 6 серпня в результаті обстрілу біля Павлополя на Донбасі загинули четверо українських військових.

Після цього президент України Володимир Зеленський закликав президента Росії Володимира Путіна, президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангелу Меркель якомога швидше провести переговори в нормандському форматі. 

Нормандська четвірка, або Нормандський формат — дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії). Її метою є стабілізація ситуації на Донбасі і виконання Мінських угод. Зустрічі проводяться як на рівні очільників МЗС, так і на рівні глав держав.

Telegram Channel