Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинський обласний «Хоспіс» буде переселятися в Боголюби уже на цьому тижні

Голова обласної ради Ірина Вахович побувала в Боголюбській лікарні з інспекцією.

volynrada.gov.ua

Волинський обласний «Хоспіс» буде переселятися в Боголюби уже на цьому тижні

Після низки бюджетних слухань депутати обласної  ради дійшли висновку, що приміщення, в якому знаходиться обласний "Хоспіс" варто виділити обласному онкодиспансеру. Після відвідин цього закладу депутати впевнилися, що бракує палат для хворих, які проходять курс хіміотерапії, інформує Волинська обласна рада.

Після цього було чимало консультацій лікарів та керівництва обласної ради і прийняте спільне рішення про те, що хоспіс варто перенести в обласну лікарню Боголюбах. Для підготовчих та ремонтних робіт облрада виділила 1 млн грн. Голова обласної ради Ірина Вахович побувала в Боголюбській лікарні з інспекцією, аби ососбисто переконатися, чи створені достойні умови для пацієнтів хоспісу.

Для підготовчих та ремонтних робіт облрада виділила 1 млн грн. 

Для потреб цього закладу в лікарні виділили частину другого поверху. Є вантажний ліфт, з допомогою якого можна піднімати пацієнтів. Палати розраховані для двох людей. Вони великі та просторі. Наразі вирішують технічні та організаційні питання між адміністраціями двох закладів щодо майбутнього функціонування. Залишилося зробити кілька останніх штрихів для наведення порядку в палатах та перевезення та встановлення в них функціональних меблів.

До слова, в оновленому приміщенні хоспіс зможе приймати 30 людей, а не 25, як в нинішніх умовах.

Ірина Вахович запевняє, що нічого переживати й персоналу обласного хоспісу. Вона каже, що може відбутися скорочення частини  технічного персоналу. Але всі ці люди при бажангні можуть влаштуватися на роботу в обласний перинатальний центр, де сьогодні є вільні вакансії.  Вивільнені приміщення обласного хоспісу будуть використовуватися для відділення хіміотерапії обласного онкодиспансеру.

Telegram Channel