Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські лісівники посадили ліс на площі, що перевершує Луцьк, Володимир-Волинський та Ківерці разом узяті

lisvolyn.gov.ua

Волинські лісівники посадили ліс на площі, що перевершує Луцьк, Володимир-Волинський та Ківерці разом узяті

Лісовідновлення проведено на площі 6812 га або 68 квадратних кілометри

На заходи з лісовідновлення на площі 6812 га витрачено понад 25 млн грн, повідомляє Волинське ОУЛМГ.

Вдалося створити 12 га нових лісів. Лісівники мають усі необхідні ресурси для збільшення лісистості області до значно вищих показників. Для цього необхідно вирішити питання передачі деградованих та малопродуктивних земель до держлісфонду.

Лісівники мають усі необхідні ресурси для збільшення лісистості області до значно вищих показників. Для цього необхідно вирішити питання передачі деградованих та малопродуктивних земель до держлісфонду. 

Підвищився клас якості лісових культур: у 2019 р. культури І класу якості створено на площі 1876 га, тобто більше двох третин. Лісових розсадників висіяно на площі майже 20 га, що на 4,3 га більше відповідного періоду минулоріч. Цього року заплановано виростити 25 млн шт. стандартних сіянців, що на на 5 млн шт. більше, ніж минулого року.

Разом з тим проведено доглядів за лісовими культурами на 8144 га при запланованих 7112 га. Загалом на заходи із догляду та охорони за лісовими насадженнями волинські державні лісогосподарські підприємства за півроку витратили понад 9 млн грн.

Telegram Channel