Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Волиньобленерго» модернізує мережі Луцького району

«Волиньобленерго» проведе реконфігурацію розподільних мереж.

«Волиньобленерго»

«Волиньобленерго» модернізує мережі Луцького району

У ПрАТ «Волиньобленерго» за 2019–2020 роки заплановано провести реконфігурацію розподільних мереж 10 кВ Луцького району

Луцький район є найбільш густонаселеним  в області, споживає майже 10% електроенергії ,  тож саме тому для забезпечення надійного електропостачання ПрАТ «Волиньобленерго» щонайперше  виконає масштабний і дороговартісний обсяг робіт.

Одним із головних заходів стане реконфігурація лінії 10 кВ 41-01 із встановленням закритої трансформаторної підстанції у селі Струмівці Луцького району. Вартість таких робіт складає 3,8 мільйона гривень. Підстанція буде оснащена автоматичними вакуумними вимикачами. А завдяки використанню сучасних пристроїв телемеханіки буде суттєво покращено електропостачання прилеглих споживачів – диспетчер, не виїжджаючи на місце події, зможе виконати оперативні перемикання,   якісно локалізувати місце пошкодження.

У 2018 році у ПрАТ «Волиньобленерго» уже був розроблений цей проект. На початку 2019-го  оголосили тендер через систему державних закупівель «Прозорро»  на виконання будівельно-монтажних робіт. У квітні 2019 року уклали договір із переможцем торгів, а в травні проплатили аванс.

Підстанція буде оснащена автоматичними вакуумними вимикачами. А завдяки використанню сучасних пристроїв телемеханіки буде суттєво покращено електропостачання прилеглих споживачів – диспетчер, не виїжджаючи на місце події, зможе виконати оперативні перемикання,   якісно локалізувати місце пошкодження.

За час, що минув від оплати робіт підряднику, можна було би не тільки розпочати, а й завершити будівництво підстанції. Проте через те, що досі немає рішення органу місцевого самоврядування  щодо виділення земельної ділянки у Струмівці, «Волиньобленерго»  не може розпочати  будівництво об’єкта електромережі. Сподіваємося, що найближчим часом таки відбудеться сесія місцевих депутатів і вони ухвалять рішення, яке дозволить розпочати ці роботи.

Ще одна проблема, яка ставить під загрозу надійність електропостачання не тільки Луцького району –  чистка трас електроліній. Часто власники не допускають енергетиків до чищення трас від дерев, які вростають у лінії електропередачі,  аргументуючи –  «ця груша добре родить» чи «цей садок ще мій дід посадив».  Мало того,  відповідно до Правил охорони електричних мереж, саме власники та орендарі земельних ділянок відповідають за насадження в охоронних зонах і мають стежити за їхнім станом. Просимо представників органів місцевої влади провести роз’яснювальну роботу серед громади і закликаємо до взаємодії та сприяння у вирішенні цієї проблеми.

У «Волиньобленерго» сподіваються, що ця ситуація нарешті зрушить із мертвої точки, адже зарослі лінії електропередачі є причиною 80% відключень.

 
 
 

 

Джерело: Волиньобленерго
Telegram Channel