Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Рівному громадянин Росії напав на дружину, а потім на тещу і тестя

Наніс 35-річній дружині, з якою перебуває на етапі розлучення, не менше 10-ти ударів кухонною виделкою.

Фото ілюстративне

У Рівному громадянин Росії напав на дружину, а потім на тещу і тестя

Іноземця, який з виделкою напав на дружину, взяли під варту. І ще 2 злочини встиг скоїти в обласному центрі 38-річний громадянин Російської Федерації, якому Рівненський міськийсуд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання

Тепер підозрюваний в нанесенні тілесних ушкоджень і порушенні недоторканості житла із застосуванням насильства перебуває у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо: поліцейські встановили, що зранку чоловік у Рівному наніс 35-річній дружині, з якою наразі перебуває на етапі розлучення, не менше 10-ти ударів кухонною виделкою. У рівнянки медики діагностували рвану рану вилочної області, множинні колоті рани обличчя і плеча.

Слідчі Рівненського міського відділу Національної поліції повідомили нападнику про підозру в нанесенні умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я, за частиною 2-ю статті 125 Кримінального кодексу України.

Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, одна із вимог якого — не відлучатися з будинку у селі Дермань Здолбунівського району і не наближатися до потерпілої та її близьких родичів.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2-х до 5-ти років. 

Однак встановлені вимоги суду 38-річний чоловік невдовзі порушив. Він приїхав до квартири батьків дружини на вулицю Романа Шухевича в Рівному. Погрожуючи вбивством господині, він вимагав, аби та відчинила двері. Не отримавши бажаного результату, зловмисник ривком зумів відчинити вхідні двері квартири і почав погрожувати тещі і тестю фізичною розправою, перекидаючи речі домашнього вжитку і хапаючи кухонні ножі, встромляв їх у стіл.

Поліцейські за фактом порушення недоторканості житла з погрозою застосування насильства розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 162 Кримінального кодексу України. Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину і підготували клопотання до суду про зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Втім Рівненський міський суд обрав йому цілодобовий домашній арешт.

Порушуючи його умови, 38-річний іноземець знову навідався до тещі і тещі і почав стукати у двері. На допомогу подружжя викликало поліцейських, які доставили порушника до міськвідділу Нацполіції. За клопотанням слідчого суд цього разу змінив запобіжний захід на більш суворий – тримання під вартою.

В обох випадках чоловік за зовнішніми ознаками перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, однак від проходження медичного освідування відмовився. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2-х до 5-ти років.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel