Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Обстріл будівлі з гранатомета в Києві кваліфікують як теракт

Невідомі вистрілили в будівлю з гранатомета, відстріляний тубус виявили через дорогу від будівлі.

УНН

Обстріл будівлі з гранатомета в Києві кваліфікують як теракт

"Слідчі кваліфікують подію як терористичний акт, кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо визначення підслідності у вказаному кримінальному провадженні", - повідомили в поліції

Обстріл будівлі у центрі Києва з гранатомета, який стався в ніч на 26 серпня, кваліфіковано як терористичний акт. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікацїі поліції Києва.

Внаслідок обстрілу будівлі з гранатомету було вибито 2 вікна у кабінеті на 4-му поверсі та пошкоджено його внутрішнє оздоблення. А на місці події правоохоронці знайшли тубус від РПГ-18.

У результаті пострілу ніхто не постраждав, пошкоджено вікна, фасад будівлі та приміщення кабінетів.

О 01:30 до поліції надійшло повідомлення, що біля будинку на вулиці Паньківській пролунав вибух.

"Під час огляду місця події правоохоронці з’ясували, що невідомі вистрілили у будівлю із гранатомета, відстріляний тубус якого виявили через дорогу від будівлі… У результаті пострілу ніхто не постраждав, пошкоджено вікна, фасад будівлі та приміщення кабінетів", - йдеться в повідомленні.

На пошуки зловмисників орієнтовано весь особовий склад поліції Києва та введено в дію спеціальний оперативний план.

При відпрацюванні території було вилучено рештки боєприпасу для проведення експертизи та встановлення його походження.

Правоохоронці опрацьовують наявність камер відеонагляду, які могли зафіксувати момент пострілу, шляхи підходу і відходу зловмисників.

"Слідчі кваліфікують подію як терористичний акт, кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (Терористичний акт - ред.). Вирішується питання щодо визначення підслідності у вказаному кримінальному провадженні", - додали у відомстві.

Telegram Channel