Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Скільки коштує винайняти квартиру в Києві

Минулого року в цей період квартира коштувала 8 тисяч гривень, а в цьому – 10.

УНН

Скільки коштує винайняти квартиру в Києві

Скоро починається новий навчальний рік і студенти, які приїхали до Києва, активно шукають, де винаймати квартиру

Які помешкання мають попит та наскільки зросла оренда цього рок розповіла перший віцепрезидент Спілки фахівців з нерухомого майна України, юрист Лариса Ставинога, передає УНН.

"Високий попит мають однокімнатні квартири. Також часто студенти об’єднуються та винаймають трикімнатну квартиру – це дешевше. Як завжди, у цей період є ажіотаж, який закінчується посередині вересня, й вартість однокімнатної квартири під спальним районом міста Києва починається від 10 тисяч гривень, двокімнатної – від 12 тисяч, трикімнатної – від 15-18 тисяч гривень залежно від району. Це середнє житло столичного ринку не в новобудові. Якщо ж говорити про квартири в новобудовах, то ціни вищі на 20% точно", - розповіла Ставинога.

Вартість однокімнатної квартири під спальним районом міста Києва починається від 10 тисяч гривень.

За її словами, у травні-червені низький попит, тому вартість оренди падає в ціні.

"Наразі оренда знову піднялася, це яскраво виражені сезонні коливання, кожного року одне й те саме. Але минулого року в цей період квартира коштувала 8 тисяч гривень, а в цьому – 10 тисяч гривень", - сказала Ставинога.

Експерт також зазначила, що зазвичай найвищі ціни на оренду квартир – у серпні-вересні.

"Ціни, які будуть встановлені в серпні-вересні, протримаються на ринку до наступного сезону, всю зиму, у травні та червні буде знову просідання, а в серпні – новий стрибок цін", - додала вона.

Telegram Channel