Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Проти Росії задіяли другий пакет американських санкцій

Нові санкції діятимуть щонайменше 12 місяців.

Pixabay

Проти Росії задіяли другий пакет американських санкцій

Обмеження були введені у зв'язку з отруєнням у Великій Британії колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії

Другий пакет американських санкцій проти РФ набув чинності в понеділок, 26 серпня. Як повідомляє «5 канал» із посиланням на DW, відповідний документ розміщено на сайті Федерального реєстру США.

Ці заходи, на думку адміністрації США, дозволять обмежити доступ Росії до мільярдів доларів від двосторонньої торгівлі зі Сполученими Штатами.

Адміністрація США закликала міжнародні фінансові організації не надавати та не продовжувати будь-які кредити для Росії, а також фінансової і технічної допомоги. Крім того, Вашингтон заборонив американським банкам брати участь у первинному продажі суверенного боргу не в рублях і надавати нерубльові кредити російському уряду. Обмеження також стосуються ліцензування експорту товарів і технологій, контрольованих міністерством торгівлі США в рамках боротьби з поширенням хімічної та біологічної зброї. Ці заходи, на думку адміністрації США, дозволять обмежити доступ Росії до мільярдів доларів від двосторонньої торгівлі зі Сполученими Штатами.

Перший пакет санкцій щодо Росії у відповідності з законом 1991 року про контроль над хімічною та біологічною зброєю Вашингтон ввів у серпні 2018 року. Вони включали в себе заборону на поставки до РФ товарів і послуг для оборонного сектора, на експорт товарів військової галузі, а також на видачу кредитів і надання Росії фінансової допомоги.

Telegram Channel