Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Під двері українського правозахисника невідомі принесли вінки, труну і сокиру

За інформацію про замовників і тих, хто брав участь в доставці, Лихачов оголосив винагороду.

Роман Лихачов

Під двері українського правозахисника невідомі принесли вінки, труну і сокиру

Роман Лихачов із міста Чугуїв Харківської області заявив, що йому погрожують

За словами Лихачова, близько 2 годин ночі 26 серпня невідомі доставили вінок і сокиру до будинку в мікрорайоні Авіатор, де розташована Чугуївська правозахисна група, а також труну — до його будинку, передає УП.

«Ось таке попередження я отримав і в офіс, і в мою квартиру, особливо сокиру у вхідних дверях і напис на похоронній стрічці «Ромочка, якщо не припиниш займатися дурницями, наступна (сокира - ред) буде у тебе в голові», – написав чоловік.

Для поліції та прокуратури: завершувати життя самогубством не збираюся.

Він також повідомив: «Поліцію вранці викликали, проводяться слідчі дії. Попередження робили і вбитому активісту Миколі Бичку. Упевнений, що поліція знову нікого не знайде ... Ніхто з нашої команди зупинятися не збирається. Чекаю реакції від нової команди народних депутатів і Президента України. Для поліції та прокуратури: завершувати життя самогубством не збираюся». 

«Наша група «Мережа антікорупційніх центрів» останнім часом дуже активно зайнялася розслідуванням багатьох бізнес схем ухилення від податків у Чугуєві за кришування влади і правоохоронців, роботи наливайок у Чугуєві і торгівлі без ліцензії в кафе «Чорна перлина». Як відомо, ці заклади пов'язані з помічником народного депутата Шенцева депутатом Чугуївської міської ради Русланом Овчаренком», – додав Лихачов.

«Всім, хто бачив як ... принесли вінок і сокиру, або як доставили труну, у кого є записи з реєстраторів чи хтось бачив, як замовляли труну або вінки - прошу написати в особисті повідомлення або зателефонувати», - заявив Лихачов.

Telegram Channel