Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Любешівщині - 27 кримінальних проваджень за фактами шахрайства

Будьте обачними, не піддавайтеся на хитрощі аферистів!

Pixabay

На Любешівщині - 27 кримінальних проваджень за фактами шахрайства

Сьогодні, коли у мережі Інтернет можна продати і купити, без перебільшення, все, що завгодно, волиняни, в тому числі й жителі Любешівщини, мало не щодня стають жертвами аферистів

Так, цьогоріч мешканець району, маючи намір купити трактор, пропозиція про продаж якого була виставлена на сайті ОLX, перерахував понад 3000 доларів США за нього - й позбувся цієї суми. Адже «продавець» одразу після отримання коштів зник. Жертвами таких схем стали шестеро жителів Любешівщини.

Набуло значного розмаху заволодіння шахраями коштів під приводом надання послуг за розмитнення іноземних автомобілів.

Нерідко, аферисти представляються працівниками банків, медичних установ, працівниками поліції тощо і шляхом обману отримують реквізити банківських карточок, або за надані фіктивні послуги просять перерахувати значні суми коштів.

Набуло значного розмаху заволодіння шахраями коштів під приводом надання послуг за розмитнення іноземних автомобілів. Зокрема, потерпіло четверо жителів району, які передали зловмисникам кошти і транспортні засоби на іноземній реєстрації на загальну суму понад 400 000 грн.

У 2019 році за фактами шахрайств у Любешівському районі вже розпочато 27 кримінальних проваджень, два з яких з обвинувальними актами скеровані до суду. У минулому році розпочато 10 кримінальних проваджень, повідомив Любешівський відділ  Маневицької місцевої прокуратури.

Telegram Channel