Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Диво на Театральному майдані: у центрі Луцька зацвів бузок

Не гаймо часу, спробуймо пошукати, як у дитинстві, п’яту пелюстку у квітах-хрестиках. Кажуть, вона приносить щастя.

ФОТО: Олександр ФІЛЮК

Диво на Театральному майдані: у центрі Луцька зацвів бузок

До того, що в другій половині літа чи восени повторно починають квітувати каштани ми вже звикли. Фахівці кажуть, що це відбувається через ураження дерев новим для України шкідником — мінуючою міллю

Я не раз бачила у серпні-вересні каштани, які випустили свічки, квітуючі гілки черешень, вишень і навіть яблунь. А два дні тому побачила ще одне диво природи.

На Театральному майдані зацвів невеличкий кущ білого бузку. Правда, суцвіття не таке, як навесні, а мізерне. Та й пелюстки, наче обпечені сонцем.

Винна примхлива погода, яка влітку влаштувала волинянам каруселі.

 Бузок сприйняв літо за весну і почав квітувати.
Бузок сприйняв літо за весну і почав квітувати.

Знайомий біолог пояснив це явище кліматичними умовами. Мовляв, винна примхлива погода, яка влітку влаштувала волинянам каруселі.

Влітку рослини завжди переходять у стан спокою, формують квіткові бруньки, які мають зацвісти наступної весни. Але після холодів у серпні пішли сильні дощі, а потім встановилася спека. Тож стан спокою окремих рослин перервався. Бузок сприйняв літо за весну і почав квітувати.

Тому не гаймо часу, спробуймо пошукати, як у дитинстві, п’яту пелюстку у квітах-хрестиках. Кажуть, вона приносить щастя.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel