Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кримінальна підприємливість «тягне» на 20 років тюрми

Українець накопичував подарункові картки компанії, які потім перепродував третім особам.

ЧаРівне

Кримінальна підприємливість «тягне» на 20 років тюрми

25-річний Володимир Квашук, який родом з міста Острог, що на Рівненщині, працюючи в компанії «Microsoft», зловживаючи службовим становищем, завдав їй збитків на 10 мільйонів доларів США

Працюючи тестувальником у корпорації «Microsoft», острожанин «заробив» на подарункових картах компанії 10 мільйонів доларів США. Такі дані оприлюднили в американській прокуратурі, передає ЧаРівне інфо.

Зокрема, прокурор Брайан Моран повідомив, що за результатами внутрішнього розслідування 25-річного українця вже заарештували і відкрили щодо нього кримінальну справу.

Про самого фігуранта відомо, що він мешкає у місті Рентон, що в штаті Вашингтон. Переїхав туди з Острога кілька років тому. Працювати в «Microsoft» почав у 2016 році у складі персоналу відділу, що відповідає за комерційну діяльність в Інтернеті. У червні 2018 року його звільнили через виявлені факти шахрайства.

Острожанин «заробив» на подарункових картах компанії 10 мільйонів доларів США.

Зокрема, стало відомо, що українець накопичував подарункові картки, які потім перепродував третім особам. За офіційним звинуваченням, Володимир Квашук завдав компанії збитків на 10 мільйонів доларів США.

За ці ж кошти він придбав, зокрема автомобіль «Tesla вартістю» більш, як 160 тисяч доларів США і віллу біля озера за 1 мільйон 600 тисяч умовних одиниць американській валюті.

Якщо провину українця доведуть, йому загрожує 20 років за гратами і штраф у чвертьмільйона доларів США.

Telegram Channel