Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Нововолинську вшанували  пам'ять загиблих захисників України

Біля меморіальної стели «Слава Україні! Героям – слава!» поклали квіти.

Алла ЛІСОВА

У Нововолинську вшанували пам'ять загиблих захисників України

Рівно п’ять років тому, 29 серпня 2014 року, путінський «зелений коридор» перетворився на справжнє пекло для українців

Ціною власного життя вони відстоювали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ця дата вибрана не випадково, оскільки, саме цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Серед них і наші земляки, пам’ять яких вшанували і в Нововолинську.

Біля меморіальної стели «Слава Україні! Героям – слава!» у центрі міста зібралися депутати обласної та міської рад, представники влади, громадськості, військовослужбовці, родичі загиблих воїнів. Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський під час мітингу наголосив, що тоді в операції брали участь бійці 51-ої механізованої бригади, в якій служили волиняни, а також багато краян, котрі перебували в складі добровольчих батальйонів.

В операції брали участь бійці 51-ої механізованої бригади, в якій служили волиняни, а також багато краян, котрі перебували в складі добровольчих батальйонів.  

Він висловив вдячність батькам загиблих військовослужбовців, які виховали справжніх патріотів і подарував книгу «Волинський небесний батальйон» дружинам загиблих Героїв Тамілі Пушкарук та Оксані Кантор. Такі ж книги, у яких зібрані історії тих, хто порліг смертю хоробрих, вручили на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України ще дев’ятьом матерям, котрі втратили на війні своїх дітей.

Благочинний Нововолинського благочиння, настоятель Свято-Духівського собору митрофорний протоієрей Степан Фульмес відслужив панахиду за загиблими військовослужбовцями. До портретів полеглих земляків поклали букети живих квітів.

Книгу
Книгу "Волинський небесний батальйон" вручили дружині загиблого Ігоря Кантора Оксані Кантор.

 Біля меморіальної стели «Слава Україні! Героям – слава!» поклали квіти.
Біля меморіальної стели зібралися депутати обласної та міської рад, представники влади, громадськості, військовослужбовці, родичі загиблих воїнів.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel