Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Допомога замість численних букетів: у Рівному пропонують альтернативний варіант на свято першого дзвоника.

Зекономлені кошти передаватимуть на потреби неповносправних дітей, які мріють про можливість ходити до школи разом з однолітками.

Фото із вільних джерел

Допомога замість численних букетів: у Рівному пропонують альтернативний варіант на свято першого дзвоника.

Перед початком нового навчального року в суспільстві вчергове розгорається дискусія про те, що замість квітів вчителям краще передати кошти для допомоги дітям. Хтось каже, що через кілька днів після свята всі квіти опиняються на смітнику. А хтось говорить про те, що дарування квітів - це добра традиція і прояв поваги до вчителя. І благодійність до 1 вересня жодного стосунку не має. Кожен залишається при своїй думці і дискусія нерідко заходить в глухий кут

Тим часом рівненський благодійний фонд "Скарбниця Надії"  пропонує  альтернативний варіант -  дарувати класному керівнику один гарний букет від класу, а зібрані і зекономлені кошти передати на потреби неповносправних дітей, які мріють про можливість ходити до школи разом з однолітками. 

- У Рівному є хлопчик, якому дуже потрібна допомога у придбанні дороговартісного слухового апарата хоча б на одне вухо. Вартість такого апарата 25 тисяч гривень, - говорить очільниця благодійного фонду "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева. - Дмитрику Кукурузі 12 років. У 3 роки лікарі виявили у нього проблему зі слухом. Відповідно до встановленого діагнозу в хлопчика - хронічна двобічна сенсоневральна втрата слуху, приглухуватість II-III ступенів. Тобто без слухового апарата він чує лише дуже сильні звуки.

У Рівному є хлопчик, якому дуже потрібна допомога у придбанні дороговартісного слухового апарата хоча б на одне вухо. Вартість такого апарата 25 тисяч гривень.

Діма - дуже дружелюбний, талановитий хлопчик і, не зважаючи на те, що погано чує, дуже комунікабельний. Крім того гарно малює, виготовляє з різних матеріалів цікаві конструкції, проявляє фантазію у роботі з пластиліном. У Рівненському навчально-реабілітаційному центрі "Особлива дитина", де навчається хлопець, він не раз демонстував свій неперевершений талант у танцях.

Та чи не найбільшим захопленням хлопця є спорт. Він –переможець обласних змагань для дітей з вадами слуху з бігу на різні дистанції і стрибків у висоту і на довжину. Цьогоріч зайняв II місце на всеукраїнських змаганнях «Повір у себе», що проходили в Одесі. Діма – гравець команди з футболу для нечуючих дітей в обласному центрі «Інваспорт».

На жаль, слух в хлопчика погіршується і йому кожні півтора-два роки потрібно міняти слухові апарати на потужніші. Родина просить про допомогу хоча б на 1 апарат. На інший мама Діми ціле літо працювала в нічні зміни, щоб зібрати кошти.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel