Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українцям вже у вересні пророкують зниження курсу гривні

Хоч би вони помилялися...

Фото: JKL

Українцям вже у вересні пророкують зниження курсу гривні

На це є відразу кілька причин...

Найближчим часом курс долара почне стабільно зростати.

Про це заявив директор економічних програм Василь Юрчишин. Експерт наголосив, що гривня веде себе цілком зрозуміло, передбачувано і прогнозовано. Осінь для України є сезоном девальвації, тому скоро курс національної валюти почне знижуватися, пише Gazeta.ua з посиланням на Сегодня.

За словами експерта, гривня зростала до кінця літа через вибори.

За словами експерта, гривня зростала до кінця літа через вибори.

"Специфіка України така, що під час виборів у країну приходять специфічні капітали, і це сприяє зміцненню гривні", - підкреслив він.

Водночас загострений інтерес іноземних інвесторів до українських цінних паперів експерт називає непередбаченою обставиною.

"Швидше за все, це обумовлено діями міністерства фінансів і Нацбанком, тому що прибутковість облігацій і ставки рефінансування надзвичайно висока, 18-19%", - пояснив Василь Юрчишин.

Перше масове погашення таких облігацій має відбутися вже у вересні, і це відразу позначиться на курсі гривні.

"Відмітка у 25 гривень протягом останніх трьох років виступає в якості значущого рівня, поблизу якого зростання української валюти втрачає чинність. Схоже, цей сценарій стався у серпні, незважаючи на те, що гривня стала лідером за приростом до долара з початку року, додаючи в якийсь момент більше 10%", - зазначив керівник EXANTE України Володимир Позній.

Аналітик додав, що торгові війни і ослаблення валют країн також можуть сприяти послабленню гривні.

Telegram Channel