Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Волиняни вчились у Німеччині, як правильно господарювати на болотах

Волинь-нова

Волиняни вчились у Німеччині, як правильно господарювати на болотах

В рамках субпроекту із земельних питань німецько-українського агрополітичного діалогу, який запроваджений в області за ініціативи народного депутата Ірини Констанкевич, волинська делегація побувала у Німеччині

Фахово-інформаційна поїздка українських експертів і представників різних органів державної влади та територіальних громад на тему «Охорона болотних ландшафтів та торф’яників» у зв’язку із заходами, спрямованими на захист клімату проводиться вже не вперше. Цього разу вивчали напрацювання та обмінювалися досвідом з фахівцями з Берліна, Бранденбурга та Мекленбурга-Форпоммерна.

Учасники делегації у складі помічника-консультанта народного депутата України Ірини Констанкевич Ореста Маховського, директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрія Горбенка, директора державного підприємства «Волиньторф» Івана Киричика, голови Цуманської ОТГ Анатолія Дорошука, голови Забродівської ОТГ Миколи Калачука, заступника голови Прилісненської ОТГ Олексія Гнатюка, директора Державного інституту охорони ґрунтів України Ігоря Яцука, начальника відділу департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Міністерства екології та природних ресурсів України Михайла Чиженка, заступника начальника відділу охорони земельних ресурсів та надр Міністерства екології та природних ресурсів України Олени Легкої, представника департаменту аграрної політики та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України Світлани Руденко взяли участь у численних теоретичних та практичних семінарах і презентаціях.

На семінарі Центру болотних угідь м. Грайфсвальд обговорили стратегію використання боліт, ознайомилися з технологіями збирання врожаю та переробки біомаси із використання болотних угідь на прикладах Німеччини, а також країн Прибалтики, Білорусі, Україні.

Так, на семінарі Центру болотних угідь м. Грайфсвальд обговорили стратегію використання боліт, ознайомилися з технологіями збирання врожаю та переробки біомаси із використання болотних угідь на прикладах Німеччини, а також країн Прибалтики, Білорусі, Україні. Практичні аспекти цієї діяльності вивчали під час виїзного огляду площ для збору врожаю на озері Куммеров, вирощування рогози для використання в якості сировини у Кампі.

Під час екскурсії по теплоцентралі у Мальчіні дізналися про технологічний процес спалення стебельчатих матеріалів з вологих боліт, технічні та економічні показники цієї діяльності. Учасники делегації також побували у Федеральному міністерстві продовольства та сільського господарства м. Берлін, де вивчали актуальний стан впровадження конкретних заходів захисту боліт та торф’яників у Німеччині. Зокрема, представники міністерства презентували зобов’язання Федерального уряду сфері політики захисту клімату, перспективи розвитку захисту торф’яників та ряд інших питань. Проблеми охорони болотних ландшафтів та наукові дослідження у цій сфері обговорили під час зустрічі з дирекцією та працівниками Відомства із захисту навколишнього середовища федеральної землі Бранденбург. Таким чином, чергова фахова інформаційна поїздка українських експертів, вивчення позитивного досвіду Німеччини та обмін напрацюваннями із закордонними фахівцями дозволить здійснити чергові кроки у напрямку охорони та раціонального використання болотних ландшафтів та торф’яників на Волині та в Україні в цілому.

Джерело: Сайт Ірини Констанкевич.
Telegram Channel