Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
За лісами Волині «наглядають» 34 телевізійні системи

Загалом у 23 держлісгоспах області вже облаштували 51 пожежно-спостережну вежу, 34 із них обладнали відеокамерами.

Фото: Район.in.ua

За лісами Волині «наглядають» 34 телевізійні системи

Третину території нашої області займають ліси. Аби їх вберегти при надзвичайній (5 класу) пожежній небезпеці, яку часто оголошують на Волині протягом останніх років, в обласному управлінні лісового та мисливського господарства напрацювали ефективну систему захисту – встановили камери відеоспостереження

 Дивитися за насадженнями допомагають ще й фотопастки, цілодобове патрулювання мобільних рейдових бригад, небайдужі краяни.

Одна телевізійна система спостереження вартує майже 100 тисяч гривень.

Завдяки всевидячому оку сучасної техніки в лісах Волині вже три роки не було масштабних пожеж. Одна телевізійна система спостереження вартує майже 100 тисяч гривень. Та в разі пожежі втрати для лісових господарств й держави будуть у рази більші. Не виключені і трагічні наслідки.

Першу камеру на Волині встановили у 1994 році в Маневицькому лісовому господарстві. Відтоді й почали за власні кошти осучаснювати пожежно-спостережні вежі у лісових масивах. Адже з державного бюджету надійшов лише один транш у 2010-му на встановлення трьох ТСС у держпідприємствах лісових господарств «Камінь-Каширське», «Маневицьке» та «Прибузьке». Загалом у 23 держлісгоспах області вже облаштували 51 пожежно-спостережну вежу, 34 із них обладнали відеокамерами.

 

 

 

Джерело: Волиньліс.
Telegram Channel