Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

КВАСИМО КАПУСТУ

Білоголову капусту шаткують. Готують розсіл, кип’ятять його, охолоджують і заливають ним капусту...


ПІКАНТНА
Білоголову капусту шаткують. Готують розсіл, кип’ятять його, охолоджують і заливають ним капусту.
На трилітрову банку капусти потрібно: 2 л води, 100 г оцту, по склянці цукру і олії, столову ложку солі.

З БУРЯКОМ
Капусту нарізати на великі шматки. Буряк нарізати кубиками, часник і петрушку подрібнити. Натерти на тертці хрін. Усе змішати і скласти, ущільнюючи в емальований посуд. Закип’ятити і процідити розсіл, трохи остудити до теплого стану і залити ним капусту. Покласти гніт. Витримати при кімнатній температурі дві доби, потім поставити в холодне місце. Через 5—6 днів капуста буде готова до вживання.
4 кг капусти, 150 г буряка, 50 г часнику, 50 г хрону, 30—50 г петрушки, стручок гіркого перцю.
Розсіл: на 2 л води — по 100 г цукру і солі.

ЗАВАРНА
Капустину розрізають на чотири частини, кладуть у посуд, який не окислюється, додають кмин або м’яту, заливають киплячим розсолом і дають охолонути. Щоб не спливла, притискають гнітом. Коли розсіл вихолоне, у нього додають скоринку чорного хліба і залишають для заквашування на 3—4 дні у теплому місці.
На 1 кг капусти — 1 л води, 25—30 г солі, 5 г кмину.

ПІД ДВОМА КРИШКАМИ
Білоголову капусту нашаткувати, посолити, додати трохи натертої моркви, кріп, кмин. Капусту не перетирати! У трилітрову банку щільно її вкласти, але не утрамбовувати. Нагріти у гарячій воді дві пластмасові кришки. Одну зігнути пополам і засунути в горлечко банки, розправити краї кришки (вона повинна прилягати щільно). Другою кришкою закрити банку і винести її в погріб або на балкон. Через 10 днів капуста готова. Зберігається хрумкою і білою до весни.
На відро нашаткованої капусти — 100 грамів солі, морква, кріп, кмин — за смаком.
Telegram Channel