Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зеленський заветував закон про примусову хімічну кастрацію за зґвалтування та розбещення неповнолітніх

Щодо цього закону у ЗМІ лунало чимало застережень, мовляв, він не відповідає нормам європейського права.

EPA/UPG

Зеленський заветував закон про примусову хімічну кастрацію за зґвалтування та розбещення неповнолітніх

9 липня тодішній голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав цей закон і направив на підпис президенту

Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості». Відповідні дані містять у картці закону на сайті парламенту. Зазначається, що сьогодні, 4 вересня, закон було повернуто з пропозиціями президента, передає УНІАН.

«Готується на розгляд з вето президента», - йдеться у графі щодо стану проходження розгляду закону.

Відповідно до цього закону, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність.

11 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому як закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості» (№6449). Законом посилюється відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України. Так, у ККУ запроваджується нова стаття 59 -1 «Примусова хімічна кастрація». Відповідно до цього закону, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність. Передбачено, що примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років. 

Telegram Channel