Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Любомльському музеї діє виставка стародруків

facebook/Юрій ФІніковський

У Любомльському музеї діє виставка стародруків

Учора у Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Стародруки ХVII – початку ХІХ ст. у фондах музею»

В її основі - богослужбові книги зазначеного періоду, передані у збірку установи з православних храмів Любомльського і Шацького районів, а також з колекції митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, інформує Музейний простір Волині.

Відкривав та вів захід директор музею Юрій Фініковський. Про особливості формування колекції, комплектування стародруків розповідав головний зберігач фондів, заслужений працівник культури України Олександр Остапюк.

Своїми враженнями від виставки ділились настоятель храму Св. Георгія м. Любомль о. Володимир, директор Любомльської районної друкарні Володиимр Солом'янюк, голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук.

Своїми враженнями від виставки ділились настоятель храму Св. Георгія м. Любомль о. Володимир, директор Любомльської районної друкарні Володиимр Солом'янюк, голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук, помічник народного депутата України Ігоря Гузя - Ігор Торба.

В ході заходу, за особливі заслуги в галузі культури головного зберігача фондів музею Олександру Остапюку було вручено Почесну Грамоту Верховної Ради України.

 
Виставка діятиме в музеї впродовж місяця.

 
Поспішайте завітати у музей!

Telegram Channel