Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чоловік та жінка з паспортами «громадян світу» намагалися незаконно вивезти дитину за кордон

Намагалися незаконно вивезти дитину за кордон.

Державна прикордонна служба України.

Чоловік та жінка з паспортами «громадян світу» намагалися незаконно вивезти дитину за кордон

Учора в пункт пропуску «Краківець» на виїзд з України прибули чоловік з жінкою та маленькою дитиною

Під час перетину українсько-польського кордону чоловік та жінка на паспортний контроль надали два паспорти «громадян світу». Не дивлячись на те, що ці «сувенірні» паспорти взагалі не є документами, громадяни намагалися скористатися ними при перетині кордону. Крім того вони не мали жодних документів на малолітню дівчинку.

Українка та американець повідомили правоохоронцям, що 5-річна дівчинка начебто є їхньою донькою, але підтвердити це не змогли.

Підозрілих громадян прикордонники одразу затримали. Під час подальших заходів прикордонники виявили у 34-річної жінки дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон. А 52-річний чоловік виявився громадянином США з посвідкою на постійне проживання в Україні, термін якої закінчився.

Українка та американець повідомили правоохоронцям, що 5-річна дівчинка начебто є їхньою донькою, але підтвердити це не змогли. За спробу незаконного перетинання кордону прикордонники притягнули обох громадян до адміністративної відповідальності, «нікчемні» паспорти вилучили. Крім того охоронці кордону по факту виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 149 ККУ «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», направили повідомлення до Національної поліції.

Для з’ясування усіх обставин справи прикордонники Мостиського загону передали чоловіка з жінкою та дитиною співробітникам Нацполіції.

Джерело: Державна прикордонна служба України
Telegram Channel