Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Юний троянівець захоплюється спортом, музикою, рибальством  і ...вишиває

Що подарувати друзям та рідним на дні народження? Богдан із легкістю обдаровує вишитими бісером картинами і всі задоволені.

ФОТО: Сергій ГУСЕНКО.

Юний троянівець захоплюється спортом, музикою, рибальством і ...вишиває

Шестикласник Богдан Базюк із Троянівки гарно навчається та має чимало захоплень, серед яких заняття спортом, гра на фортепіано і незвична для хлопчаків – вишивка та модульне оригамі

Богдан понад усе мріє стати професійним футболістом і не просто так, бо має такі задатки. Не так давно у складі юнацької футбольної команди Маневицької ДЮСШ, де грає на позиції лівого півзахисника, посів друге місце в Чемпіонаті Україні, а загалом має одинадцять медалей з цього виду спорту. Разом із командою їздив на змагання в Польщу та побував у багатьох містах України.

– Житель Троянівки Віктор Романюк тричі на тиждень возить свого сина в Маневичі на тренування з футболу, тож заодно бере із собою Богдана, за що дуже йому вдячні. Іноді доставляємо його самі, – говорить мама юного спортсмена пані Надія,  яка опікується сільською бібліотекою-філією села Троянівка. Саме вона призвичаїла свого молодшого сина ще до однієї справи, незвичної для чоловічих рук, – вишивки.  Сама ж Надія Пилипівна перейняла цей досвід від своєї вже нині покійної мами Марії і часто засиджується вечорами, вишиваючи квіти, портрети та чимало іншого. Багато її робіт є в бібліотеці.

– Мені подобалося як мама вишивала бісером, тому теж спробував. Спочатку було важко, але з часом навчився, – розповідає хлопець.

Має кілька пристойних вудок, а найбільшим  трофеєм став короп вагою до півтора кілограма. 

Тепер у Богдана немає проблем із тим, що подарувати друзям та рідним на дні народження, –  з легкістю обдаровує вишитими бісером картинами і всі задоволені. Хлопець вишив нитками по фартуху і рукавиці-прихватці у подарунок мамі на 8 Березня. А от вишитого тризуба, свій найперший виріб, залишив собі.

Розповів юнак і про інше хобі – модульне оригамі, що стало сімейним захопленням: «Якось пішов до сусідки Віталії і побачив як вона робила котика із паперу. Мені це стало цікаво. Книгу-посібник я замовив собі на Новий рік під ялинку. З одного аркуша паперу виходить 16 модулів. Приміром, для виготовлення Діда Мороза потрібно 768 модулів з паперу червоного, чорного і білого кольорів. Оскільки цей Дід Мороз мені потрібен був на конкурс терміново, то ми його збирали з мамою до півночі».

Спершу Богдан робив самі вироби, а мама доповнювала – робила очі та інші дрібні деталі, поки він навчився сам. 

Богдан залюбки відвідує музичні заняття по класу фортепіано, які проводять християни віри євангельської в Троянівці. А оскільки гарно співає, то є постійним учасником різноманітних заходів у школі, ну і, звісно, у мами в бібліотеці.

Хлопець ще й затятий рибалка. Здебільшого вудить в сусідському ставку та у водоймі біля Будинку обрядових подій. Має кілька пристойних вудок, а найбільшим  трофеєм став короп вагою до півтора кілограма. 

А ще хлопець не соромиться допомогти матері на кухні, бо у домі вона єдина жінка. Старший Віталій закінчив юридичну академію, середній Андрій навчався на лісівника у Львові. Тож хлопець може і собі приготувати яєчню, а ще допомагає посмажити матері котлети, нарізати продукти на олів’є, накрити стіл до родинних свят.

Сергій ГУСЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel