Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Надходження від заготівлі дарів лісу на Волині - 4 мільйонів гривень

Надходження від заготівлі цього року дещо менші проти минулорічних показників через несприятливі погодні умови для дозрівання чорниці.

pershyj.com

Надходження від заготівлі дарів лісу на Волині - 4 мільйонів гривень

З початку сезону заготівлі до бюджетів усіх рівнів на Волині сплатили 2,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 212 тисяч гривень військового збору

 Майже мільйон гривень місцеві бюджети отримали від сплати ренти за спецвикористання лісової продукції та 152 тисячі єдиного податку. Про це повідомили у секторі комунікації ГУ ДФС у Волинській області.

Надходження від заготівлі цього року дещо менші проти минулорічних показників через несприятливі погодні умови для дозрівання чорниці. Однак, за належних метеумов, громади можуть залучити додаткові гроші завдяки заготівлі з комерційною метою грибів, – звертають увагу в ГУ ДПС у Волинській області.

Надходження від заготівлі цього року дещо менші проти минулорічних показників через несприятливі погодні умови для дозрівання чорниці.

«Отож, щоб залучити до власних бюджетів гроші від заготівлі, керівники громад повинні бути уважними до діяльності тих бізнесменів, які заготовляють дари лісу з комерційною метою. Лише легальне підприємництво дозволяє громадам розраховувати на додатковий фінансовий ресурс. Якщо ж потрібні фахові консультації щодо особливостей оподаткування такої діяльності, пропонуємо звертатися до фахівців ДПС. В межах компетенції податківці завжди допоможуть із заповненням і поданням звітності, а у разі можливих зловживань – вживати передбачені контрольно-перевірочні заходи», – наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

В Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують заготівельникам, що серед визначених у законі податкових платежів, які повинні поповнити бюджети всіх рівнів в період заготівлі, – рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважну суму від їх надходжень зараховують до бюджетів громад.

Джерело: Волиньліс.
Telegram Channel