Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Делегація з Німеччини відвідала Луцьк, щоб втілити спільний транспортний проект

Під час перебування делегації у Луцьку було проведено ряд робочих зустрічей з обговорення деталей впровадження проекту.

Луцька міська рада.

Делегація з Німеччини відвідала Луцьк, щоб втілити спільний транспортний проект

9-10 вересня 2019 року делегація з краю Ліппе відвідала місто Луцьк з робочим візитом в рамках реалізації проекту «Використання екологічних і розумних технологій у громадському транспорті міста Луцька». Це спільний проект Луцька та Ліппе, який реалізується в рамках Програми «Сталий розвиток громад через партнерські проекти (NAKOPA-2018)» за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини через некомерційне ТОВ «Engagement Global»/ Сервісна служба «Міста в єдиному світі»

До Луцька завітали представники адміністрації краю Ліппе: Сара Ляукамп — координатор міжнародних партнерських зв’язків та Бернд Шульце- Вальтрап — відповідальний за розвиток громадського транспорту та транспортної інфраструктури.

Під час перебування делегації у Луцьку було проведено ряд робочих зустрічей з обговорення деталей впровадження проекту.

9 вересня іноземних гостей привітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та перший заступник міського голови Григорій Недопад. Керівники міста наголосили на важливості розвитку співпраці Луцька з краєм Ліппе, адже це дає можливість впроваджувати спільні проекти та запозичувати досвід у німецьких колег.

Відбулася робоча зустріч з представниками управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, управління транспорту та зв’язку, департаменту житлово-комунального господарства, департаменту економічної політики, управління інформаційно-комунікаційних технологій. Працівники міської ради ознайомили гостей із станом розвитку транспортної галузі, розповіли про нововведення у цій сфері, які очікують на місто найближчим часом, зокрема про впровадження електронного квитка та закупівлю 30 нових тролейбусів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Делегація з краю Ліппе здійснила візити на місця, де планується встановлення «розумних зупинок», скориставшись громадським транспортом.

В рамках робочого візиту відбулася також зустріч із представниками кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету та студентами. Вищий навчальний заклад буде залучений до розробки Стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури міста Луцька до 2024 року. Цей документ є частиною проекту та стане дорожньою картою для розвитку транспортної галузі Луцька. Сторони обмінялися ідеями щодо етапів розробки стратегії, які передбачають активне залучення громадськості через проведення опитувань та круглих столів.

Делегація з краю Ліппе здійснила візити на місця, де планується встановлення «розумних зупинок», скориставшись громадським транспортом.

Відбулася зустріч німецьких колег з представником компанії “Сітікард”, що впроваджуватиме у Луцьку проект електронного квитка. Інвестор ознайомив гостей із технологічними рішеннями, які будуть застосовані для нашого міста.

В результаті візиту було також окреслено та узгоджено наступні кроки впровадження проекту, а також погоджено план та графік реалізації кожного заходу.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності.

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel