Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ірина Констанкевич звернулася з вимогою відновити будівництво школи в Башликах

"Прошу Вас розглянути депутатський запит та невідкладно відновити фінансування".

Фото: зі сторінки народного депутата

Ірина Констанкевич звернулася з вимогою відновити будівництво школи в Башликах

Народний депутат України Ірина Констанкевич із депутатським запитом звернулася до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням відновити будівництво школи у селі Башлики, що у Ківерцівському районі

Понад 20 років діти села Башлики навчаються у приміщенні будинку культури. Стару школу розібрали, а нової так і не звели. Відтоді й залишилися діти, учителі та батьки сам на сам із цією проблемою, йдеться на сторінці народного депутата.

Кошти, передбачені на 2019 рік в сумі 20 мільйонів гривень так і не надійшли з Державного фонду регіонального  розвитку.

Питання побудови нової школи порушувалося під час виїзного засідання Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, яке відбулося за ініціативи Ірини Констанкевич у листопаді 2017 року в Луцьку. Комітет рекомендував Волинській обласній державній адміністрації невідкладно розглянути питання щодо будівництва школи у селі Башлики.

Будівництво розпочалося у 2018-му, а у 2019-му планувалося завершити зведення стін і перекриття приміщення, проте кошти, передбачені на 2019 рік в сумі 20 мільйонів гривень так і не надійшли з Державного фонду регіонального  розвитку.

«Враховуючи викладене вище, з метою уникнення подальшого зростання соціальної напруги у громаді, забезпечення прав дітей на здобуття якісної освіти, керуючись ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України» прошу Вас розглянути депутатський запит та терміново надати доручення відповідним структурним підрозділам вивчити вищевказану проблему, а також невідкладно відновити фінансування (виплату коштів було призупинено) з державного фонду регіонального розвитку для якнайшвидшого продовження будівництва загальноосвітньої школи І–ІІІ ступеня у селі Башлики Ківерцівського району Волинської області», - йдеться у депутатському запиті.

Telegram Channel