Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Поблизу Берестечка упіймали рибалок-браконьєрів

Інцидент стався на річці Стир поблизу Берестечка.

Фото volyn.com.ua.

Поблизу Берестечка упіймали рибалок-браконьєрів

Порушникам дуже дорого обійдеться зловлена риба

Волинський рибоохоронний патруль здійснив  рейд на водні об’єкти Горохівщини й близько 6 години ранку викрив  громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями. Порушник на дерев’яному  човні за допомогою чотирьох  сіток упіймав 5 кг риби: два сазани, сома та ляща. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 207 гривень.

Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 207 гривень.   

Інцидент стався на річці Стир поблизу Берестечка. Заборонені знаряддя лову в рибалки вилучено. На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Рейдова група відвідала ринки Горохівського району. У Берестечку було виявлено двох громадян,  які здійснювали незаконний продаж риби без дозвільних документів. На правопорушників складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Компенсація за один екземпляр сазана становить 306 грн, сома – 425 грн,  ляща – 170 грн.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія». Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просимо телефонувати за номером  067 3607840.

Любителям незаконної риболовлі варто знати, що розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр сазана становить 306 грн, сома – 425 грн,  ляща – 170 грн.

Волинський рибоохоронний патруль.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel