Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині проведено 75 уроків «Я МАЮ ПРАВО!»

Учні дізналися, куди можуть звертатися у випадку порушення їхніх прав.

ГТУЮ у Волинській області

На Волині проведено 75 уроків «Я МАЮ ПРАВО!»

Працівники обласного управління юстиції побували у 70 школах нашого краю

Фахівці намагалися зробити заходи якомога більш креативними. Наприклад, для того, щоб діти молодшого віку краще вміли користуватися своїми правами, їм роздавали тематичні карти. Також грали в різноманітні ігри, де школярі могли приміряти на себе роль судді, обвинуваченого та потерпілого, інформує Головне територіальне управління юстиції у Волинській області. А фахівцями Іваничівського РВ ДРАЦС, бюро правової допомоги та центру зайнятості в «Інклюзивно-ресурсному центрі» проведено урок про механізми захисту порушених прав.

З учнями старших класів юстиція Волині проводила інтерактивні бесіди на тему прав дитини, дивилася фільми та вирішувала ситуаційні завдання, демонстрували відео про найважливіші міжнародні документи, в яких закріплені права юних особистостей – Декларацію прав дитини та Конвенцію ООН про права дитини.

Всього в Україні відбулося понад 29 тисяч уроків «Я МАЮ ПРАВО!» для більш ніж 613 тисяч школярів. 

Отримати нові знання мали нагоду діти, які проживають як в обласному центрі, так і в різних районах Волині. Учні дізналися, куди можуть звертатися у випадку порушення їхніх прав, хто повинен надати їм допомогу, як захиститися від жорстокості та недбалості.

Усього близько 2600 школярів взяли участь у таких правоосвітніх заходах. Подібні уроки розраховані не лише на короткочасну перспективу. Вони покликані досягати більш глобальних цілей – вихованню свідомого покоління українців, яке розвиватиме демократичну державу. Всього в Україні відбулося понад 29 тисяч уроків «Я МАЮ ПРАВО!» для більш ніж 613 тисяч школярів.

Telegram Channel