Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Обласний бюджет виконаний на 101,6 відсотка

voladm.gov.ua

Обласний бюджет виконаний на 101,6 відсотка

Понад план надійшло 7,4 млн гривень

Ситуація із наповненням бюджету області є стабільною. Про це повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк під час оперативної наради в ОДА, де обговорили підсумки виконання місцевих бюджетів області за 8 місяців 2019 року, інформує Волинська ОДА.

- До загального фонду місцевих бюджетів області надійшло майже 3,2 млрд грн власних доходів, або 103,6 відсотка до запланованого. Обласний бюджет виконаний на 101,6 відсотка, понад план надійшло 7,4 млн гривень. Порівняно із  відповідним періодом минулого року надходження зросли 18 відсотків. Понад 20 відсотків досягнуто приросту основних бюджетоутворюючих платежів. Зокрема із податку доходів фізичних осіб, плати за землю і єдиного податку, - поінформував Ігор Миколайович.

За його словами, у цілому по області забезпечено надходження усіх запланованих у бюджеті податків та зборів, за винятком рентної плати за спеціальне користування надрами (рівень виконання 93 відсотки; недобір 282 тис. грн) у зв’язку із закінченням терміну дії дозволу на видобування піску у Радошинському кар’єрі АТ „Українська залізниця” та плати за надання інших адміністративних послуг (96,7 відсотка; -1131 тис. гривень) внаслідок зменшення кількості звернень на оформлення закордонних паспортів.

По області забезпечено надходження усіх запланованих у бюджеті податків та зборів, за винятком рентної плати за спеціальне користування надрами.

Крім того, внаслідок ненадходження до місцевих бюджетів у липні і серпні компенсації з державного бюджету від роздрібного продажу пального недоотримано до запланованих надходжень акцизного податку з виробленого та ввезеного на митну територію пального у сумі 21,1 млн гривень.

Як відзначив Ігор Никитюк, ключовим і першочерговим завданням у збільшенні надходжень до місцевих бюджетів залишається скорочення податкового боргу за платежами до місцевих бюджетів області. Обсяг податкового боргу до місцевих бюджетів з початку року зріс по усіх районах і містах обласного значення у цілому на 77,7 млн грн (або на 61,6 %) і на 01 вересня 2019 року становить 204,7 млн гривень.

Telegram Channel