Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Що потрібно знати про металочерепицю

Волинь-нова

Що потрібно знати про металочерепицю

Якщо із задачею облаштування даху власного будинку ви зіштовхнулися вперше, вам доведеться дізнатись багато цікавої інформації для того, щоб правильно обирати матеріали для майбутнього будівництва та керувати самим будівельним процесом

Звісно, будівництво власного будинку – це дуже великі витрати, і не тільки грошові, але й часові. Окрім того, що вам потрібно буде потурбуватися про вдалий проект будинку, також необхідно обрати професійну будівельну бригаду та матеріали для кожного етапу будівництва.

Зведення дахової конструкції – це один із самих відповідальних та витратних етапів. Перш за все, домовласник повинен визначитись з покрівельним матеріалом, адже саме він буде забезпечувати захист впродовж довгих років експлуатації будинку.

На ринку покрівельних матеріалів представлено безліч варіантів продукції, але найпопулярнішими вважаються:

  • Металочерепиця.
  • Бітумна черепиця.
  • Профнастил.
  • Композитна черепиця.
  • Натуральна черепиця.

Увага більшості покупців зосереджується на металевій черепиці, бо саме вона поєднує в собі всі бажані характеристики, як технічні, так і естетичні.


Увага більшості покупців зосереджується на металевій черепиці, бо саме вона поєднує в собі всі бажані характеристики, як технічні, так і естетичні.
 

З чого виготовлена металочерепиця

Для виготовлення металевої черепиці використовується звичайна тонколистова сталь, яка на заводи постачається у вигляді металевих бухт. Товщина сталі може бути різною, але найбільш розповсюджена та популярна продукція з товщиною 0,45 мм. Саме в такому варіанті товщини сталева основа може гарантувати бажаний рівень міцності покрівельного матеріалу. А враховуючи перспективу постійного впливу зовнішніх факторів, дуже важливо, щоб дах був надійно захищеним за допомогою якісного та міцного матеріалу.

Для покращення якостей сталі використовуються додаткові речовини, які наносяться окремими шарами безпосередньо на метал. Так, першим наносять шар цинку, який потрібен перш за все для захисту металу від вологи та опадів, які можуть спричинити появу іржі чи навіть корозії. Чим більший вміст цинку в захисному шарі, тим кращі будуть характеристики захисту від названих явищ.

Далі слідує шар полімеру, який робить зовнішній вигляд майбутнього покрівельного матеріалу більш привабливим, колір насиченим та глибоким, а також покращує захисні функції виробу. Полімер може бути різним, але найчастіше це глянцевий або матовий поліестер.

 
 

 Від чого може залежати ціна на металочерепицю

Формування кінцевої вартості продукції залежить від ряду факторів. Так, основні з них – це:

  • Якість сталі. Чим бездоганніший склад сировини, чим більша товщина металу, тим вищою буде ціна на матеріал, виготовлений з такої сталі. Це пов’язано з тим, що саме від якості металу залежить багато технічних даних матеріалу для будівництва дахів.
  • Рівень оцинковки. Чим більше цинку у відповідному шарі металочерепиці, тим кращим буде захист покрівлі від опадів. Найдорожчою вважається продукціє, яка містить від 225 до 275 грамів цинку на один метр квадратний матеріалу. Незважаючи на високу вартість такої продукції, врахуйте, що термін придатності матеріалу та термін збереження всіх її функціональних параметрів буд надзвичайно тривалим.
  • Тип полімеру. Якщо говорити за два самі популярні варіанти полімерного покриття, що використовуються для виготовлення металочерепиці, то варто відмітити, що матове рішення у фінансовому плані обійдеться вам дорожче. Звичайно різниця в ціні не буде суттєвою, однак вона пояснюється трохи більшим терміном експлуатації виробу.

Маючи уявлення того, яку саме має структуру матеріал та від чого залежить ціна, ви зможете правильно підібрати та купити металочерепицю на https://skrovlya.kiev.ua/metallocherepitsa найкращої якості.

Telegram Channel