Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Ківерцях на День донора 50 мешканців міста та району здали кров

Стала донором медсестра поліклініки Вікторія Драганчук.

Кость ГАРБАРЧУК

У Ківерцях на День донора 50 мешканців міста та району здали кров

Першими сюди прийшли студентки Ківерцівського медичного коледжу. За ними – залізничники, педагоги, робітники

Лікар-терапевт реорганізованого відділення переливання крові у «Банк крові» Ростислав Проць пояснює, як відбувається процес.

– Спочатку пацієнти проходять медогляд та їм вимірюють тиск. Якщо немає протипоказань, то донорів пригощають гарячим чаєм із печивом і вони направляються у маніпуляційну. Рекомендації для тих, хто зголосився стати донором досить прості, щоб уникнути слабкості та непритомності: легкий сніданок за 2-3 години, необхідно випити багато рідини: води, солодкого чаю, компоту із сухофруктів. Кожен отримує 50 гривень, але це не плата за кров. Щоб відновити сили – невелика компенсація на харчування. Раніше ми давали талони на обід, якими можна було скористатися лише у певних закладах. Людям з району це було незручно, – розповідає Ростислав Ярославович.

Рекомендації для тих, хто зголосився стати донором досить прості, щоб уникнути слабкості та непритомності: легкий сніданок за 2-3 години, необхідно випити багато рідини: води, солодкого чаю, компоту із сухофруктів. 

Стала донором медсестра поліклініки Вікторія Драганчук. Іванка Мокич навчається на 4 курсі Ківерцівського медичного коледжу. Вона здає кров вперше. 58-річний ківерчанин Юрій Бузан за життя здав кілька десятків літрів крові. Донором я став ще у 1979 році.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel