Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Трамп заперечує, що сказав «не те» по телефону ймовірно з Зеленським

«Я завжди дію належним чином і лише на користь США!»

Фото «Українська правда».

Трамп заперечує, що сказав «не те» по телефону ймовірно з Зеленським

На початку вересня у виданні «The Washington Post» з’явилась інформація про те, що глава Білого дому намагається змусити президента України втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році

Президент США Дональд Трамп заперечує, що пропонував керівнику іноземної держави, ймовірно президенту Володимиру Зеленському, щось таке, на що міг поскаржитись співробітник розвідки.​ Про це інформує «Українська правда» з посиланням на AFP i Hromadske.

Звинувачення Трампа призвело до конфронтації між Конгресом, у якому демократи вимагають оприлюднити скаргу, й адміністрацією президента, яка заборонила показувати її законодавцям.

Трамп весь день у п’ятницю, 20 вересня, заперечував обвинувачення у свій бік.

Трамп весь день у п’ятницю, 20 вересня, заперечував обвинувачення у свій бік.

Так, у своєму Твіттері президент запевнив своїх читачів, що у нього була «ідеальна» розмова. При цьому Трамп не сказав, з ким говорив і про що.

На питання журналістів про інформатора, Трамп відповів, що це «таємний інформатор», але відразу ж зазначив, що не знає, хто це міг бути.

Про свою розмову, в якій, згідно зі скаргою «інформатора», він сказав щось не те, Трамп відгукнувся як про «цілком адекватну».

Крім того, 19 вересня Трамп написав у Твіттері: «Хіба можна повірити, ніби я сказав щось невідповідне іноземному лідеру у розмові, яку могли слухати багато сторонніх. Я завжди дію належним чином і лише на користь США!».

Водночас, міністр закордонних справ Вадим Пристайко 20 вересня заявив «Громадському», що Трамп не тиснув на Зеленського під час телефонної розмови.

За його словами, Україну намагаються втягнути в протистояння між республіканцями і демократами в США.

За його словами, Україну намагаються втягнути в протистояння між республіканцями і демократами в США.

Пряма мова Пристайка: «Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було. Розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі проблеми, які існують. Ця розмова була довгою, була дружня, і вона торкалася багатьох питань, іноді на які треба було мати доволі серйозні відповіді».

Раніше Комітет з питань розвідки Палати представників США заслухав генерального інспектора розвідувального співтовариства Майкла Аткінсона з приводу скарги співробітника його відомства після розмови президента Дональда Трампа нібито з українським колегою Володимиром Зеленським.

Слухання відбувались у закритому режимі. Представники комітету впродовж трьох годин ставили запитання Аткінсону, проте він ухилявся від відповідей.

На початку вересня у виданні «The Washington Post» з’явилась інформація про те, що Трамп намагається змусити Зеленського втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році.

За повідомленням ЗМІ, йдеться про відкриття справи щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії.

Джозеф Байден є одним із претендентів на посаду президента США від Демократичної партії. Він ще у 2015 році запевняв, що його син Хантер не має відношення до корупційних схем в Україні у зв’язку з присутністю в раді директорів компанії «Burisma Holdings».

Трамп мав дві телефонні розмови із Зеленським.

Трамп мав дві телефонні розмови із Зеленським.

У першій, 22 квітня, Трамп привітав Зеленського з перемогою на президентських виборах.

Також була розмова 21 липня. Вона задокументована на сайті президента Зеленського.

Трамп привітав українського президента з упевненою перемогою партії «Слуга народу» на парламентських виборах.

Крім того, Трамп висловив переконання, що нова українська влада швидко покращить імідж України і доведе до кінця розслідування корупційних справ, які стримували взаємодію між Україною та США.

23 – 26 вересня Зеленський здійснить робочий візит до США для участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Зустріч із Трампом відбудеться 25 вересня і триватиме 45 хвилин.

Telegram Channel