Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Епіфаній: Я не відчуваю якогось протистояння або ворожнечі з Онуфрієм

Митрополит Епіфаній.

Гордон.

Епіфаній: Я не відчуваю якогось протистояння або ворожнечі з Онуфрієм

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, коментуючи відносини із предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату (РПЦ) митрополитом Онуфрієм, заявив, що «ненависть ніколи не приведе до єдності»

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв'ю ZN.ua, яке вийшло 21 вересня, заявив, що у нього немає ворожнечі з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Онуфрієм. «Тільки перетиналися на офіційних заходах, віталися. Але я не відчуваю якогось протистояння і ворожнечі. Ми не повинні ворогувати, бо настане час, ми обіймемося й будемо служити в одній церкві. Ненависть ніколи не приведе до єдності. Я вірю, що любов переможе», – сказав він.

Структурно Російська церква – це державний департамент у справах релігій, якому можна все, включно з дестабілізуючими діями на території України через Московський патріархат.

Волночас Епіфаній вважає, що у Росії православна церква не є незалежною від держави. За його словами, російська влада добре розуміє роль церкви. «Наприклад, коли у Путіна запитали, що є гарантією безпеки російської держави, він відповів: «Ядерний щит і церква». Але коли Українська держава намагається себе духовно захистити, то та ж Росія каже, що Українська держава втручається у справи церкви. Але тоді що відбувається в самій Росії? Там узагалі незалежної церкви як такої не існує. Структурно Російська церква – це державний департамент у справах релігій, якому можна все, включно з дестабілізуючими діями на території України через Московський патріархат», – сказав Епіфаній.
За його словами, якщо українська влада сприяла об'єднанню православних вірян в Україні, то це не означає, що вона втручалася у справи церкви. «Це зовсім різні речі – втручатися у справи церкви і допомагати у справах духовної безпеки країни», – заявив предстоятель ПЦУ.
 

Джерело: Гордон.
Telegram Channel