Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку гімназисти реалізовують міжнародний екологічний проект (Фото)

Україно-польський проект «Агенти змін. Екосвідомі»

Луцька гімназія ­№4 імені Модеста Левицького

У Луцьку гімназисти реалізовують міжнародний екологічний проект (Фото)

У центрі міста учні гімназії ­№4 імені Модеста Левицького спілкувалися з лучанами, роздавали їм листівочки, виготовлені спільно з учнями початкових класів

Україно-польський проект «Агенти змін. Екосвідомі» проходить на базі гімназії з 18 по 23 вересня 2019 року за підтримки Міністерства молоді та спорту та Українсько- польської Ради обміну молоддю.

В кінці минулого навчального року, саме за ініціативи директора гімназії - Олександра Андрійовича Мишковця гімназія виграла Міжнародний екологічний проект.

18 вересня 10 наших учнів і 10 учнів комплексу шкіл понадгімназійних імені Елізи Ожешкової з м. Бартошице , Польща об'єднались у команду для реалізації екологічного проекту. Такий захід став можливий при підтримці Міністерства молоді і спорту України, Українсько- польської Ради обміну молоддю.

Учні гімназії 10В, 10Б і учасники проекту з керівниками прибирали частину берегу р.Сапалаївка.

Перший день реалізації проекту пройшов цікаво і плідно: відкриття, лекція про екоситуацію у нашій області, майстер класи по виготовленню браслетів, як елемент єдиної команди, праця над логотипом проекту, екскурсія на 12 канал, прогулянка містом, вчились виготовляти еколистівки, пограли в ігри.

 

 Наступного дня гімназисти виготовляли еколистівки, спільно з молодшими школярами. 

 

 У третій день відбулося прибирання та висадка дерев і квітів. «При підтримці відділу екології Міської ради та разом з її співробітниками учні гімназії 10В, 10Б і учасники проекту з керівниками прибирали частину берегу р.Сапалаївка. Прибирати було що... Далі нас чекав флешмоб до дня Миру разом з гімназистами, а після обіду - висадка дерев в сквері напроти гімназії», - йдеться на сторінці гімназії у фейсбуці. 

Сьогодні школярі вийшли до лучан. «Спілування було цікавим, легким, змістовним. На диво, було дуже мало людей, які не хотіли нас слухати. Листівки містили в собі три основних екоправила: помірність, переробка і повторне використання, на які ми звертали увагу. Загалом було емоційно круто, заряд позитивних емоцій отримали. Польські друзі спілкувались рідною мовою, але проблем не виникало. Приємні спогади залишить екологічний фотоквест, ми отримали завдання зробити фото: «Луцьк європейський», «Луцьк потребує екодопомоги» і фото з екосвідомим громадянином міста. Дякуємо всім мешканцям міста, які долучались до акції і виконуватимуть екоправила!», - йдеться у дописі гімназистів.

 

 

Джерело: Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького
Telegram Channel