Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Олексія Михайличенка назвали кращим тренером восьмого туру УПЛ

Тиждень тому ганьбили та освистували, а зараз назвали кращим...

Ілюстрація: УПЛ

Олексія Михайличенка назвали кращим тренером восьмого туру УПЛ

Його підопічні, схоже, нарешті виходять із кризи...

Олексія Михайличенка назвали кращим тренером восьмого туру УПЛ.

Шестиматчева безвиграшна серія була тяжким випробуванням для нового тренерського штабу «Динамо». Не маючи змоги провести по ходу сезону якісь радикальні зміни, столичний клуб зобов’язаний при цьому давати результат на всіх фронтах. За вісім днів кияни провели три матчі підвищеної відповідальності. І якщо за поразку від «Десни» команду захлиснула хвиля критики, то подальші два матчі принесли потрібний результат.

Шестиматчева безвиграшна серія була тяжким випробуванням для нового тренерського штабу «Динамо».

Тож нинішній лауреат у Favbet Лізі – головний тренер київського «Динамо» Олексій Михайличенко. Його підопічні здобули виїзну перемогу над «Ворсклою» (5:0).

1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

По-перше, турнірне положення тиснуло на команду – перед звітним туром «Динамо» опинилося на межі першої шістки, а тривалі невдачі позначалися на бойовому настрої колективу. По-друге, непростим випробуванням для команди був розподіл сил – адже після єврокубкового матчу з «Мальме» належало провести ротацію без втрати результату. 

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

В принципі, динамівці прибували в Полтаву в максимально бойовому на сьогодні складі (залишаємо за дужками давно травмованих захисника Попова та форварда Дуеллунда, а також новачка Кадірі, який приєднався до лазарету, не встигнувши завоювати місце в основі), у той час, як у суперників із різних причин не змогли взяти участь у грі Очигава, Шехич і Коломоєць, який свого часу яскраво й результативно грав проти «Динамо».

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Порівняно з попереднім матчем (проти «Мальме»), кияни зробили шість змін у стартовому складі. Бущан замінив Бойка в воротах, Караваєв – Кенджору на правому фланзі, Бурда – Кадара в центрі захисту, Гармаш – Буяльського в центрі півзахисту, Де Пена – Вербича на позиції крайнього форварда, Бесєдін – Родрігеша в атаці. Більшість із цих змін виявилися вдалими.

4. Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Схема киян передбачає наявність чотирьох захисників (флангові – «високі», з постійними підключеннями), трьох центрхавів, які змінюють акценти залежно від фази гри, єдиного центрфорварда та двох вінгерів, які підтримують його з країв. Команда притримувалася цієї схеми навіть при двох вимушених замінах (травмувалися центрхав Шепелєв і центрбек Бурда), але в кінцівці, по рахунку, перейшла на гру з додатковим нападником – адже форвард Соль замінив центрального півзахисника Гармаша.

5. Накопичувальний критерій – 4

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Шість матчів без перемог у чемпіонаті та єврокубках – динамівцям довелося пережити одну з найбільш затяжних криз за останні роки. Поки що про стабільність і, тим більше, остаточне налагодження гри, не говоримо, але дві поспіль перемоги (над «Мальме» та «Ворсклою») без пропуску м’ячів налаштовують на оптимістичний лад.

Лауреат 8-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Favbet Ліги: Олексій Михайличенко («Динамо»).

Середній бал - 4,6.

Telegram Channel