Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Порошенко пояснив, чому особливе самоврядування окремим районам Донбасу не можна давати назавжди

Порошенко наполягає: спочатку безпековий компонент, потім - політичний.

Європейська солідарність.

Порошенко пояснив, чому особливе самоврядування окремим районам Донбасу не можна давати назавжди

В Мінських угодах термін дії закону про особливий режим місцевого самоврядування обмежений трьома роками і запровадження його безстроково надзвичайно небезпечно як прецедент для Буковини, для Закарпаття, для Бессарабії та в цілому для України

Про це сказав п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в програмі «Рандеву» на 5 каналі (на фото).

«Хочу наголосити, що в Мінських угодах і парафованих документах, термін дії закону про особливий режим місцевого самоврядування обмежений був трьома роками. І двічі продовжувався на один рік»

«Хочу наголосити, що в Мінських угодах і парафованих документах, термін дії закону про особливий режим місцевого самоврядування обмежений був трьома роками. І двічі продовжувався на один рік», – сказав він.

«Категорично не можна створювати прецедент, щоб безстроково діяв цей закон. Я думаю, що це надзвичайно небезпечно як прецедент для Буковини, для Закарпаття, для Бессарабії. І взагалі для унітарного устрою України, для того щоб перешкодити перетворенню України на федеральну державу», – застеріг Петро Порошенко.

«Я твердо наголошую, що все відпрацьовано – спочатку безпековий компонент, потім політичний компонент. Формула Штайнмаєра – це лише пересування, і то, воно не дуже відповідає українському законодавству і ніколи не було погоджено українською стороною. Тому дуже ретельно, дуже професійно треба підходити до цих надзвичайно важливих складових нашої домовленості», – підкреслив п’ятий президент України.

 

Джерело: eurosolidarity.org
Telegram Channel