Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Батьки не пускають дітей до школи, бо ті бояться свою однокласницю (Фото)

У класі відбулася бійка між дітьми, а також двома мамами з класу

Гречка

Батьки не пускають дітей до школи, бо ті бояться свою однокласницю (Фото)

Від минулої п’ятниці учнів 3-Б класу школи №14 у Кропивницькому не пускають на навчання

Передувало такому рішенню, за словами батьків, які сьогодні, 24 вересня, запросили до класу журналістів - де за партами були не діти, а саме батьки, - ситуація, що сталася минулого тижня. Саме в цьому класі відбулася бійка між дітьми, а також двома мамамии з класу.

 

 - Моя дитина гралася з хлопчиком. Вона (однокласниця, - ред.) розвернулася і пхнула, сказавши їй відійди від нього. Моя дитина відповіла, але не бійкою, що бачила вчителька й діти. Але та починає її просто бити, - розповіла мама школярки і учасниця сутички Зухра Мамажонова. - Коли вже прийшли за дітьми, то я підійшла до Л. і сказала: “Скажи мені, будь ласка, чому ти б’єш мою дитину? Чому ти зачіпаєш інших дітей? Що сталося? До яких пір це буде продовжуватися?”. На що Л. встала і замахнулася до мене. І сказала мені в очі: “Я зараз вас всіх тут повбиваю і тебе розірву. Ви тут всі придурки”. І тут вона бере мене за кофту, дитина ця. Її почали відчіпляти. Але тут залітає мама. Дитина плаче. Вона в неї питає, що сталося. На що дитина починає розповідати, що це я її била, ображала, погрожувала. Віка (мама дівчинки, - ред.) повертається і починає мене знімати. Я підходжу, питаю, яке право вона має мене знімати і вибиваю телефон. Телефон падає. У той час Л. стрибає поміж партами і починає бити мою Марічку. І при цьому кричить і сичить “Я вас всіх з’їм”. Я починаю їх розтягувати. У цей час підходить до мене Вікторія бере телефон, я її прибираю руку і вона мене просто відпихає ударом (у цей час пані Зухра показує синець в області грудної клітки).

 

 Решта батьків теж поділилася історіями побиття дітей їх однокласницею. Про те, що дівчинка поводить себе агресивно навіть до старших, підтверджують й кілька вчителів.

- Вона нічого не виконує на уроці і на зауваження не реагує, - коментує поведінку дівчинки вчителька англійської мови Оксана Коваленко. - Кидалася на мене, тому я вирішила взагалі її не чіпати, не питати, аби вона не вела себе агресивно. Вона малює котиків, шипить і гарчить.

Крім агресії, батьки скаржаться і на те, що навчання постійно зривається через поведінку однокласниці.

- Ця дитина на постійній основі зриває навчальний процес. Вона ображає та б’є наших дітей. Куди б ми не зверталися - в управління освіти, інклюзивний центр, який надає повну підтримку дитині - не реагує на нас зовсім, аргументують, що це “особлива дитина”. Проте інформації, яка б підтвердила статус, що дитина особлива - немає. Якщо вона особлива - де довідка? А довідки немає. Значить, що вона така сама дитина, як і наші. Чому тоді 29 осіб повинні терпіти насильство цієї дитини і сім’ї, - каже Наталя Щербакова, голова батьківського комітету.

Натомість в інклюзивно-ресурсному центрі №1 “Гречці” відмовили коментувати ситуацію, посилаючись на конфіденційність інформації, яку можуть надавати лише батькам.

Однак батьки розповідають, що для них в ІРЦ планують тренінги, де навчатимуть як спілкуватися з цієї дитиною. І про те, що ніби вони не вміють поводитися з дівчинкою.

Наразі основна вимога батьків аби, дівчинку перевели з класу. Адже діти вже просто бояться ходити до школи, не кажучи вже про приклад поведінки для наслідування.

- Ми дітей не водитимемо доти, поки цю ситуацію не вирішить керівництво і Соколова не піде з нашого класу, - каже Наталя Щербакова.

Стало також відомо, що дехто з батьків уже переводять дітей в іншу школу. Хоча решта не хоче цього робити, адже обирали саме цей клас через педагогічний досвід класного керівника.

Директор школи натомість стверджує, що немає підстав і повноважень змінити ситуацію. Про яку, до речі, знають і в управлінні освіти міськради.

 

 - Що дозволяє законодавство ми робимо, але більше, ніж це дозволено документами, нормативною базою зробити не можемо, - каже директор школи Олександр Саржевський. - Жодного документу, який дозволив би мені це зробити не існує. Батькам було запропоновано роботу зі шкільним психологом, але батьки відмовилися писати заяву на згоду. А психолог не має права працювати з дитиною, якщо немає письмової згоди батьків.

Натомість мама дівчинки коментує в телефонній розмові, що ситуація навколо її доньки та їх родини створена штучно, коли 29 виступають проти одного.

- Це булінг до моєї доньки з боку вчителя, що триває вже майже третій рік. Я неодноразово зверталася до директора з тим, що вчитель пресує, ігнорує дитину, ізолює від колективу, налаштовує дітей проти неї. Реакція нульова. Вони всіляко намагаються змусити мене покинути школу, - каже Вікторія Соколова. - Адже працювали психологи і дали висновок, що діти налаштовані проти моєї дитини штучно.

А про сутичку, що сталася минулого тижня, пані Вікторія коментує ствердно “мама побила мою доньку. Накинулася і на мене. Тричі вибивала з моїх рук телефон”.

- Ми викликали “швидку” і зафіксували, що дитина отримала травму в школі, - каже Вікторія Соколова і додає, що зі школи дитину не забиратиме. - Це моя принципова позиція. Це моє право, як мами.

До речі, наразі класний керівник класу перебуває на лікарняному, після минулотижневої сутички в неї проблеми з тиском.

І вкотре сьогодні батьки поставили підписи під заявами до місцевої прокуратури, міської ради втрутитися в ситуацію. Хоча голова батьківського комітету також розповіла, що вони неодноразово з цього питання зверталися до поліції, управління освіти, адміністрації школи, однак результатів “нуль”.

 

 

Джерело: Гречка
Telegram Channel