Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
«Європейська Солідарність» закликає скасувати закони про касові апарати

Підприємців закликали збирати підписи за відміну поспішно прийнятих законів.

poltava.to

«Європейська Солідарність» закликає скасувати закони про касові апарати

Партія пропонує підприємцям долучитися до збору підписів на підтримку постанови про скасування законів 1053 та 1073, а також до напрацювання нового закону, який врахує інтереси бізнесу

 Про це сказала депутат фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна під час круглого столу щодо законодавчих ініціатив, що охоплюють діяльність малого і середнього бізнесу.

«Очевидно їх (постанови – РЕД.) підтримають ті 40% наших колег, які не голосували за ухвалення цих законів. Але нам не вистачить 226 голосів, і нам потрібно декілька десятків голосів від «Слуги народу», – зауважила Ніна Южаніна.Також вона закликала, попрацювати на місцях з мажоритарними депутатами, донести їм точку зору підприємців і переконати, що була допущена велика помилка.

«Очевидно їх (постанови – РЕД.) підтримають ті 40% наших колег, які не голосували за ухвалення цих законів. Але нам не вистачить 226 голосів, і нам потрібно декілька десятків голосів від «Слуги народу», – зауважила Ніна Южаніна.

«Якщо ми скасуємо ці закони, то виступимо з вами з ініціативою напрацювати норми законодавства, які ми зможемо імплементувати. Ми напрацюємо спільно з вами той закон, який точно можна впровадити. І таким чином вирішимо проблему всіх сторін, але точно не за рахунок мікробізнесу, мікропідприємців. Щоб дати можливість працювати в нашій країні, а не в іншій», – наголосила парламентар.

В ході круглого столу голова ГО «Комітет підприємців України» Едуард Курганський наголосив: «У суспільстві повинні зрозуміти, що люди, які вийшли на акцію протесту проти прийняття законів про касові апарати, сплачують податки».

Під час роботи круглого столу.
Під час роботи круглого столу.

 На його думку зараз найбільшим способом ухилення від оподаткування є митниця: «Підприємці говорять – ми за те, щоб відбувалася детінізація товарних потоків. Але починати цю детінізацію потрібно з митниці. Якщо ми – підприємці побачимо якісь конкретні кроки на митниці, далі мабуть будуть кроки, які стосуються юридичних осіб, або оптової торгівлі. В той момент, коли підприємець бачить – за митницю взялись, за опт взялись – завтра мабуть прийдуть до мене. З цього моменту він прийде до свого постачальника і скаже: слухай, я боюсь за свій бізнес дай мені, будь ласка, прибуткові документи», – сказав він.

Важлива річ – ми конкуруємо не з іншими країнами, не з якимись великими корпораціями, а з тими, хто повністю в тіні. Задумайтесь, дві третини ринків Запоріжжя стоять повністю без документів. «Дах ментів» МАФа в тому ж Запоріжжі 15, тис. грн. Це набагато менше, ніж податки

Голова «Комітету підприємців України» також підкреслив: «Важлива річ – ми конкуруємо не з іншими країнами, не з якимись великими корпораціями, а з тими, хто повністю в тіні. Задумайтесь, дві третини ринків Запоріжжя стоять повністю без документів. «Дах ментів» МАФа в тому ж Запоріжжі 15, тис. грн. Це набагато менше, ніж податки, – сказав Едуард Курганський. -  Якщо ти засвітився зі свідоцтвом, якщо в тебе є зареєстрований касовий апарат, чекай на перевірку. До тебе прийдуть, бо в тебе ж вказана адреса. Люди, які не платять (податки - Ред.), а платять за «дах», до них не прийдуть, бо їм гарантували».

«Ми конкуруємо саме з тим тіньовим ринком і в цій ситуації, коли держава каже – ми з тих, хто засвітився, будемо ще «доїти», тоді кожен сам для себе прийме особисте рішення, зважаючи на всі ризики», – зауважив Едуард Курганський.

Він наголосив, що має відбуватись зміна правової системи так, щоб бізнес, який працює легально, мав і надалі можливість працювати легально. Голова громадської організації висловив декілька пропозиції, які можуть бути враховані при формуванні нового законодавства.

Він також підтримав ініціативу щодо запровадження програмного забезпечення для реєстраторів розрахункових операцій, які створять конкуренцію на ринку касових апаратів. «Ми всі виграємо, і це буде дешевше», – сказав Едуард Курганський.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel