Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Опалювальний сезон у Рівному під загрозою зриву

За даними Українського гідромедцентру до середини жовтня значного похолодання не буде.

Твоє місто

Опалювальний сезон у Рівному під загрозою зриву

Місто потрапило до переліку міст-боржників за газ, збитки якого в цьому році сягнули 165-ти мільйонів гривень. Таким чином опалювальний сезон у нашому місті опинився під загрозою зриву

Міністр розвитку громад і територій Альона Бабак заявила, що подача тепла в усіх містах України повинна початися вчасно. Одна "Нафтогаз" оголосив попередження для 133-х виробників тепла, які мають заборгованість і не виконують вимоги щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу на пільгових умовах. 

Міністр розвитку громад і територій Альона Бабак заявила, що подача тепла в усіх містах України повинна початися вчасно.

Зокрема, опалювальний сезон може зірватися і у Рівному.

Нагадаємо, українське законодавство передбачає, що опалювальний сезон повинен стартувати тоді, коли середньодобова температура повітря протягом 3-х днів становить нижче 8 градусів тепла. 

Чимало рівнян скаржаться, що у їх квартирах холодно. Родини, в яких є маленькі діти вже розпочали користуватись обігрівачами. 

А за даними синоптиків, суттєвого похолодання у найближчі дні не очікується.

- До кінця місяця температура повітря буде 15-20 градусів тепла, вночі - прохолодніше. Така температура є характерною для цього періоду. За даними Українського гідромедцентру до середини жовтня значного похолодання не буде, - зазначила начальник авіаметеорологічної станції  Рівненського гідромедцентру Ольга Ніколайчук.

Нагадаємо, минулого року опалювальний сезон у Рівному розпочався 22 жовтня.

Джерело: Валентин СТАВСЬКИЙ
Telegram Channel