Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Трампа заявили, що мають докази впливу України на вибори США 2016 року

Напередодні Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським.

Pixabay

У Трампа заявили, що мають докази впливу України на вибори США 2016 року

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що у нього є прямі докази того, що в 2016 році Україна намагалася вплинути на вибори президента США

У своєму Twitter Джуліані зазначив: «Урок для чесних людей. Ніколи не висувайте звинувачення, спираючись тільки на чутки. Я так не вчинив, коли Україну звинуватили в незаконному впливі на вибори 2016 року, я отримав безпосередніх свідків, відеокасети і компрометуючі документи, щоб це довести. Дивіться і чекайте!».

Я отримав безпосередніх свідків, відеокасети і компрометуючі документи, щоб це довести. Дивіться і чекайте!

Крім того адвокат пожартував над головою комітету з розвідки палати представників Конгресу США Адамом Шиффом. Шифф один із лобістів імпічменту президента США після інциденту навколо телефонної розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. 

Джуліані натякає, що у демократа Шиффа немає доказів того, що Трамп чинив тиск на Зеленського задля власних інтересів.  

Нагадаємо, у вересні агент ЦРУ, який працював у Білому домі, написав скаргу через діалог Зеленського і Трампа. Скаржник стверджує, що Трамп вийшов за рамки та намагався захистити власні інтереси.

Із оприлюдненого тексту розмови випливає, що Трамп наполягав на тому, щоб Зеленський звернув увагу на розслідування проти колишнього віце-президента та конкурента Трампа на виборах США у 2020 році Джо Байдена і його сина.

Через розмову демократи у США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

Telegram Channel